Aanleg Elektricien Groen wonen Uitbreidingen Verbouwen

Energielabel A voor jouw woning

Energielabel A Woning
Geschreven door admin

Energielabel A voor jouw woning

Woon jij in een woning die eigenlijk wat te klein is geworden? Dan kun je ervoor kiezen om jouw huis te verkopen en een grotere woning aan te schaffen. Maar misschien vind jij het plekje waar je nu zit wel ontzettend fijn en wil je helemaal niet weg. Gelukkig hoef jij niet direct te verhuizen wanneer jouw woning wat klein wordt. Je kunt namelijk ook kiezen voor een aanbouw of uitbouw indien deze mogelijkheid er is. Hierdoor creëer jij meer ruimte in jouw huis. Kies je voor een aanbouw of uitbouw? Zorg er dan wel voor dat je denkt aan het milieu bij de bouw hiervan. Hierdoor kun jij met jouw woning mogelijk energielabel A ontvangen. Maar hoe zorg je hier eigenlijk voor?

Breng isolatie aan

Is jouw woning goed geïsoleerd? Dan is het natuurlijk zonde wanneer jij dit bij jouw aanbouw of uitbouw niet doet. Via dit nieuwe gedeelte van jouw woning gaat straks dan immers aanzienlijk veel warmte verloren. Zorg er daarom in ieder geval voor dat de vloer en de muren van de aanbouw of uitbouw goed geïsoleerd zijn. Om het allemaal nog wat beter te maken, kies je ook voor dakisolatie. In dat geval weet je zeker dat jouw aanbouw of uitbouw straks goed geïsoleerd is. Dit maakt de kans op een beter energielabel een stuk groter. Meer weten over de kosten voor het isoleren van je huis?

Plaats zonnepanelen

Heeft jouw aanbouw of uitbouw een plat dak? Dan is het raadzaam om deze direct vol te gooien met zonnepanelen. Waarom? Omdat jij er zo voor zorgt dat jouw woning energielabel A krijgt. Hoeveel van deze panelen jij in dat geval op jouw dak moet gooien? Minimaal twaalf. Hiermee wek jij meestal genoeg stroom op om zelfvoorzienend te zijn voor wat betreft de elektriciteit. Laat echter wel altijd eerst onderzoek doen naar het rendement van de panelen. Het heeft immers geen zin om panelen op het platte dak te plaatsen wanneer het dak een groot deel van de dag in de schaduw ligt.