Verbouwen

Tiny House bouwen?

Geschreven door admin

In het algemeen is de bouw van een huis altijd onderworpen aan goedkeuring. Voordat het Tiny House kan worden gebouwd, moet een bouwaanvraag worden ingediend bij de bevoegde autoriteit. Een typische woning in Nederland heeft meestal ten minste 200 vierkante meter. Het zoeken naar een geschikte woning is niet eenvoudig.

In principe zijn er echter veel bestemmings mogelijkheden om uw Tiny House te mogen bouwen. Een mogelijkheid is een recreatie woning. Ook hiervoor is de toestemming van de verantwoordelijke autoriteit nodig.

Tiny House dorpen zijn nog steeds in aanbouw in Nederland. Ze kunnen het makkelijker maken om de Tiny Houses op te zetten. Een goed alternatief: campings. Je hebt hier geen bouwvergunning voor nodig. Opgemerkt moet echter worden dat er geen permanente woonlocaties worden aangeboden.

Tiny House aanbieders

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van Tiny Houses. Er zijn echter twee verschillende varianten. Enerzijds zijn er geprefabriceerde serieproducties. Aan de andere kant kunt u een Tiny House laten maken volgens uw individuele voorkeuren. Veel fabrikanten bieden een goedkoop basismodel aan, dat zoveel mogelijk geprefabriceerd is – bepaalde elementen kunnen worden geïndividualiseerd volgens de wensen van de eigenaar. Daarnaast kunt u ook uw eigen huis bouwen, diverse bedrijven bieden gedetailleerde instructies. Let op: Een dergelijk project mag niet zonder voorkennis in eigen hand worden genomen.

Tiny House – Probeer het eens uit.

Verschillende aanbieders in Nederland bieden een proef aan in Tiny Houses. Belangstellenden kunnen vaak kiezen welke variant ze willen testen. De Tiny Houses kunnen per uur, per dag of per week gehuurd worden. In Almere zijn er al serieuze ideeën om de Tiny Houses te verkopen. In Amersfoort zijn ze nog iets verder weg.