Uncategorized

Welke beveiligingscamera set aanschaffen?

Geschreven door admin

Als je op zoek bent naar een beveiligingscamera set, dan heb je daar waarschijnlijk een goede reden voor. Misschien zijn er steeds meer inbraken in de buurt, of ben je recentelijk bedreigd. Jee wilt je gewoon veiliger voelen in je eigen huis, of overdag een kijkje kunnen nemen wat er in je huis gebeurt terwijl jij werkt. Als je eenmaal besloten hebt dat je een beveiligingscamera wilt hebben, dan begint de zoektocht naar wat voor jou de meest geschikte beveiligingscamera set is. Er zijn er nogal veel op de markt, dus het vergt wel enige research voor je de set gevonden hebt die het beste bij jouw levensstijl en jouw behoefte past. En, niet te vergeten, bij jouw budget.

Soorten beveiligingscamera’s

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s op de markt. Er zijn analoge camera’s, die een relatief lage resolutie hebben. Meestal zijn deze analoge camera’s plug and play, dat wil zeggen: je stopt de kabels erin, en het werkt. Je kunt ook kiezen voor HD-CVI camera’s. Deze kan net als de analoge camera met coaxkabel worden aangesloten, maar geeft toch een HD resolutie. HD-SDI camera’s hebben een hogere HD resolutie en deze beveiligingscamera kan ook aangesloten worden met een coax kabel. Tot slot zijn er ook HD IP camera’s. Dit is een heel opname systeem dat gebruik maakt van een bestaand of speciaal aangelegd netwerk. Elke camera op dit netwerk krijgt een eigen IP-adres, en je kunt kiezen voor een beveiligingscamera set die via je iOS of Android apparaat kunt bedienen.

Welke keuze maak jij?

Een eerste afweging is waar de camera’s komen te hangen. Voor buiten heb je uiteraard buitencamera’s nodig, voor binnen is dat niet nodig. Een tweede keuze is of je ’s nachts wilt filmen. In dat geval heb je namelijk een beveiligingscamera set nodig met infrarood nachtzicht. Als je de camera op afstand wilt kunnen besturen, bijvoorbeeld als je vanaf je werk wilt controleren of er niemand in je huis is, dan heb je een pan tilt zoom nodig. Tenslotte is de lens van de camera van belang, afhankelijk van de kijkhoek die je nodig hebt.