Verbouwen

Hoe kunt u energie besparen na een verbouwing?

Geschreven door admin

Een verbouwing brengt vaak al hoge kosten met zich mee, waardoor u na een verbouwing zo goed mogelijk op de kosten wilt besparen. Een van de kostenposten waarop veel mensen kunnen besparen zijn de energiekosten voor uw woning. Energiekosten kunnen verlaagd worden door energieleveranciers met elkaar te vergelijken, door de isolatie van uw woning te verbeteren, of door gebruik te maken van een zonneboiler in huis. Als u momenteel nog gaat verbouwen is het sterk aan te raden om energiebesparende veranderingen aan uw woning te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een extra laag isolatiemateriaal onder uw dakbedekking, dubbelglas in plaats van enkelglas, enzovoorts.

Online energieleveranciers met elkaar vergelijken

Veel consumenten blijken momenteel nog teveel voor hun energie te betalen. Dit is zonde, want met een online vergelijkingstool als energievergelijking.net is het heel eenvoudig om op de energiekosten te besparen. Met deze tool kunt u verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken om de goedkoopste oplossing te vinden. Hierbij dient u niet alleen te kijken naar de energieprijs die een energieleverancier u biedt, maar bijvoorbeeld ook naar eventuele welkomstbonussen. Vaak geven energieleveranciers nieuwe klanten korting in de eerste maanden dat zij klant zijn. Deze korting wordt niet altijd in de prijs van een vergelijkingstool meegenomen.

Energiebesparende verbouwingen

Zoals reeds beschreven is het vaak op verschillende manieren mogelijk om uw woning van energiebesparende veranderingen te voorzien. De meest voordehand liggende oplossing hiervoor is het aanbrengen van extra isolatiemateriaal in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan extra isolatieplaten onder uw dakbedekking, een dikkere laag isolatiemateriaal tussen uw muren, het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, enzovoorts. Niet alleen verbruikt u hiermee minder energie op jaarbasis, ook neemt de isolatiewaarde van uw woning toe. Op de langere termijn kunt u uw woning hiermee voor meer verkopen, waarmee u de investering in de verbeterde isolatie snel heeft terugverdiend!