Uncategorized

Waar u op moet letten bij het kopen van werkschoenen of werklaarzen

Geschreven door admin

Het kopen van de juiste werkschoenen kan een ingewikkelde klus zijn. Er zijn dan ook er veel eisen waar uw werklaarzen aan moeten voldoen. Natuurlijk gaan de eisen die uw werk altijd voor alles, aangezien veiligheid het belangrijkste is. Maar hierna kunt u de schoenen kiezen die ook voor u het fijnste zijn, en wij willen dit proces gemakkelijker maken door middel van de volgende factoren waar u aandacht aan moet besteden.

 

werkschoenen

 

Het soort werkschoen

Er bestaan werklaarzen, hoge werkschoenen en lage werkschoenen. Welke u kiest hangt als eerste af van het soort werk dat u doet. Zo is een hogere schoen of een werklaars nodig wanneer u ook u enkel en/of achillespees wilt beschermen, maar wanneer u meer bewegingsvrijheid nodig heeft kan een lager model slimmer zijn.

 

Werklaarzen

 

Hij moet comfortabel zitten

De schoenen moet natuurlijk ook lekker zitten, je zal ze namelijk een groot deel van de tijd aan gaan hebben. U moet er uw voeten er goed in kunnen bewegen en hij moet uiteraard precies de goede maat zijn. Pas dus altijd de schoenen aan voor u een paar aanschaft

 

Houdt rekening met uw werkplaats

Wanneer u vaker in de kou werkt wilt u bijvoorbeeld een schoen die de voeten goed warm houdt, en wanneer u met chemicaliën werkt is een schoen die de voeten hiertegen kan beschermen natuurlijk essentieel. En wanneer u buiten werkt moeten de schoenen natuurlijk ook met het seizoen mee kunnen gaan. Zorg dus dat deze schoen uw voeten zowel bij kou als hitte beschermt. Een laars die groot genoeg is om dikkere sokken is te dragen kan in dat geval een goede investering zijn.

Wanneer u met deze factoren rekening houdt ben ik ervan verzekerd dat u de juiste werkschoenen zal uitkiezen. Vergeet ook niet dat u de schoenen het beste goed kunt onderhouden, zo gaan ze het langste mee. Werkschoenen kunnen een flinke investering zijn en deze wilt u natuurlijk zo lang als mogelijk mooi houden.

Voor andere (bedrukte) werkkleding kunt u kijken op deze pagina.