Vloeren

Vloerisolatie aan laten brengen voor een gezonde levensomgeving

Geschreven door admin

Een goede vloerisolatie zorgt voor een aantal grote voordelen. Het is motiverend voor een gezonde levensomgeving en samenleving. Een goede kruipruimte isolatie bespaart energie en dit is goed voor het milieu. Een kruipruimte is een ruimte voor leidingen etc. De ruimte is niet verwarmd waardoor het gemakkelijk vocht aantrekt. Doordat het vocht bij elkaar komt is de kans groot dat er schimmel ontstaat. Als de leidingen niet goed dicht zijn is de kans aanwezig dat het vocht in de leidingen terecht komt. Dit kan als gevolg hebben dat het hele huis vochtig wordt. Doordat een huis steeds warmer wordt zal de vochtigheid en stof binnen steeds verergeren. Dit leidt tot gezondheidsklachten. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit van het klimaat binnen te waarborgen want we zijn tenslotte veel thuis. Bent u vaak ziek of zijn er allergische klachten? Kijk uw kruipruimte dan eens na en zie wat u eraan kunt doen. Om de bovengenoemde narigheden te voorkomen is het essentieel om uw kruipruimte te laten isoleren.

Gevolgen slecht binnenhuisklimaat

Een slecht binnenhuisklimaat kan tot een aantal vervelende dingen lijden. Denk aan schimmel, bacteriën, ongedierte en vocht. Doordat het te vochtig is in huis trekt het vervelende bacteriën aan. Wanneer we deze bacteriën inademen en in ons lichaam komen kunnen we er ziek van worden. Een goede isolatie zorgt voor een stijging in temperatuur. De vloer is droger en warmer. Voor mensen met reuma en astma is een goed geïsoleerde vloer buiten het feit om dat het bacteriën weerhoud goed vanwege de luchtvochtigheid die verminderd. Door een hoge luchtvochtigheid kunnen de klachten verergeren. Wanneer er veel vocht aanwezig is in de kruipruimte en de temperatuur wordt hoger zal het vocht tegen de vloer aan trekken. Dit heeft als gevolg dat er schade ontstaat. Om dit te voorkomen is het isoleren van kruipruimtes van groot belang.

Wat kunt eraan doen?

Door middel van een goede isolatie en ventilatie kunt u vocht bestrijden in uw huis. Doordat het vocht verminderd zullen de energiekost duidelijk verminderen. Maar buiten de kosten van energie zal de gezondheid er niet onder lijden. De al eerder genoemde gevolgen van vocht op de gezondheid zijn een motiverende reden om uw kruipruimte te laten isoleren. Een vochtig huis is moeilijker te verwarmen dan een goed geïsoleerd huis. Door gebruik te maken van EPS korrels zal de lucht boven de laag van isolatie droog blijven. Hierdoor zal ook de lucht in uw huis droog blijven wat zoals eerder genoemd een positief effect heeft op uw energierekening/verbruik. Een investering in een kruipruimte isolatie is daarom effectief. Met een goede isolatie zegt u vaarwel tegen een aantal vervelende dingen. Door middel van isolatie krijgt u Een warmer huis, geen rottende vloeren, lagere kosten in energie en bestrijding van ongewenste bacteriën die ons ziek maken zijn. Al met al dus een efficiënte investering voor u en uw huis.

Twijfel niet en isoleer!

Twijfel niet langer en laat uw kruipruimte isoleren. Een investering nu voorkomt een hoop onenigheden voor later! Gezond besparen, daar gaan we voor.