Groen wonen Verbouwen

5 tips voor een groene verbouwing

Geschreven door admin

Tegenwoordig is het wel duidelijk dat het niet de goede kant op gaat met het klimaat als we door blijven gaan met leven zoals we dat de laatste decennia gedaan hebben. Het kan daarom aan te raden zijn om te kiezen voor een groene verbouwing. Een groene verbouwing is een verbouwing waarbij u keuzes maakt die gunstig zijn voor het milieu. Uiteraard haalt het weinig uit als u de enige in de wereld bent die kiest voor een groene verbouwing, maar hopelijk volgen velen uw voorbeeld!

Kies voor groene bouwmaterialen

Veel bouwmaterialen zijn tegenwoordig voorzien van een keurmerk waaraan kan worden afgeleid hoe ‘groen’ deze materialen nu echt zijn. Het verschilt heel erg per product hoe u dit precies kunt zien, maar probeert u er eens op te letten wanneer u de bouwmaterialen aanschaft. Vaak hebben deze producten ook nog eens een betere kwaliteit dan de ‘grijze’ materialen.

Kies voor energiebesparingen

Een verbouwing is het ideale moment om direct energiebesparingen toe te passen. Kies voor een waterbesparende douchekop wanneer u de badkamer renoveert, kies voor een zuinige CV ketel wanneer deze vervangen wordt en kies voor LED verlichting voor de nieuwe slaapkamers.

Pas isolatie toe

Isolatie is de manier om het milieu en direct ook uw portemonnee te sparen. Door goed te isoleren kunt u behoorlijk wat energie besparen en bovendien zorgen voor een verbeterd woonklimaat in de woning.

Zonnepanelen

Bij een verbouwing kan dat het ideale moment zijn om over te gaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn – zeker met de huidige rentestand – perfecte middelen om uw geld in te investeren.

Groen dak

Tenslotte kunt u bij een dakrenovatie kiezen voor een groen dak. Met een groen dak kunt u eenvoudig bijdragen aan het milieu en bovendien genieten van een verbeterd leefklimaat in de woning.