Vloeren

Parket, laminaat of tegels?

Geschreven door admin

Een vloer kopen kan een lastige keuze zijn. De vloer die je kiest, is uiteindelijk de vloer die je hopelijk een flink aantal jaren in je woning hebt liggen. Dat je dus de keuze maakt waar je het meest tevreden mee bent is zeer belangrijk. De vloeren die het meest verkocht worden zijn parketvloeren, laminaat en tegels. We nemen vandaag een kijkje naar deze verschillende vloeren en nemen de onderlinge soorten met je door. Zo kan jij straks de beste keuze maken bij het kopen van een nieuwe vloer.

Parket en laminaat

Veel mensen denken dat parket en laminaat hetzelfde is, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Een van de grote verschillen is de prijs. Laminaat is namelijk aanzienlijk goedkoper. Dat komt door de materialen die gebruikt zijn. Laminaat bestaat vooral uit kunststof, MDF materiaal en uiteindelijk een laag bedrukt decor. Parket bestaat uit echt hout. Hout is een dure grondstof waardoor parket automatisch duurdere is dan laminaat.

Mocht je dus wat extra budget hebben, dan kan je voor parket gaan. Hou er wel rekening mee dat parket veel onderhoud vergt zoals schuren en oliën. Laminaat is dus een goede en goedkopere keuze. Voor laminaat moet je wel een goede ondergrond hebben waar je het laminaat op legt. Dit is belangrijk voor de isolatie, maar ook voor het reduceren van het geluid.

Laminaat en parket zijn dus een goede optie als je hout op de vloer wil. De prijs van parket kan wat aan de hoge kant zijn dus is laminaat een goede optie voor het kopen van een nieuwe vloer. Laminaat is natuurlijk ook prima zelf te leggen

Tegels

Een van de meest gebruikte tegels voor op de vloer zijn keramische tegels. De tegels zijn snel gelegd en qua onderhoud vragen ze niet veel moeite. Wel moet je opletten dat je de juiste reinigingsmiddelen gebruikt. Sommige schoonmaakmiddelen kunnen namelijk een waas op je tegels achterlaten. Keramische vloeren zijn ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Naast keramische tegels kan je ook kiezen voor cementtegels. Cementtegels kan je misschien kennen uit de oude herenhuizen waar de vloeren bedekt zijn met tal van verschillende motieven. Tegenwoordig zijn deze tegels weer helemaal in.

Een andere optie voor tegels op je vloer zijn de zogenaamde dunne tegels. Deze tegels kan je leggen over een bestaande vloer. Je hoeft dan de oude tegels niet meer te verwijderen. Dat scheelt je dus een hoop werk.

Het grote voordeel van een vloer met tegels is de unieke stijl die je hierdoor in het huis brengt. Ook zijn ze makkelijk in onderhoud en is vloerverwarming mogelijk. Een tegelvloer kopen kan dus ook weer met verschillende budgetten. Keramische tegels zijn goedkoper dan cementtegels. Zelf leggen is misschien wat lastig dus hou hier rekening bij tijdens het kopen van een vloer.