Verbouwen

Let op de veiligheid tijdens het klussen!

veiligheid tijdens het klussen
Geschreven door admin

Bent u van plan om binnenkort te beginnen aan een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning? In dat geval is het belangrijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Wellicht zult u een deel van deze klussen zelf uitvoeren, waardoor kwalitatief goed gereedschap onmisbaar is. Niet alleen maakt goed gereedschap het klussen een stuk plezieriger, ook minimaliseert u de kans op ongelukken op deze manier. U moet immers kunnen vertrouwen op de hulpmiddelen die u heeft! Laat u vooraf adviseren over de kwaliteit die verschillende merken u bieden, om er zeker van te zijn dat u de juiste materialen in huis haalt.

Goed voorbereid van start met het juiste gereedschap

Het is sterk aan te raden om voor zover mogelijk voor elektrisch gereedschap te kiezen. Niet alleen werkt elektrisch gereedschap sneller, ook is het vaak makkelijker om heel nauwkeurig te werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van zaagsneden, wat het snelst gaat met een elektrische zaag. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die kiezen voor een zaag met zaagtafel.

Naast het juiste gereedschap mag ook de juiste kleding niet ontbreken. Zorg dat u over de juiste kleding beschikt om fijn te kunnen klussen. Dit is kleding die niet te strak zit, stevig is en voldoende ruimte biedt om gereedschap en bijvoorbeeld schroefjes in kwijt te kunnen. Naast een overal of een stevige broek zou u voor een gereedschapsband kunnen kiezen, die u over de overal of werkbroek kunt dragen. Zo heeft u nog meer ruimte voor uw gereedschap. Net als het gereedschap kunt u ook de geschikte werkkleding voor het uitvoeren van klussen online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels die kwalitatief zeer goede werkkleding aanbieden.

Maak een stappenplan voor uw aan- of verbouw

Ook niet onbelangrijk is de manier waarop u te werk gaat tijdens een aan- of verbouw. Nu u over het juiste gereedschap en goede werkkleding beschikt kunt u beginnen aan het opstellen van plannen. Welke klussen moeten er bij de aanbouw van uw woning worden uitgevoerd? In welke volgorde kunt u dit het beste aanpakken? Zorg voor een logische planning, zodat de klussen die u als laatst uitvoert niet worden gehinderd door eerder uitgevoerde klussen.

Mocht u weinig ervaring hebben met het uitvoeren van klussen bij een aan- of uitbouw van uw woning, dan kunt u op internet handige instructievideo’s bekijken. In deze video’s wordt stap voor stap uitgelegd hoe bepaalde klussen kunnen worden uitgevoerd. Ook vindt u op internet websites waarop u complete bouwtekeningen vindt voor een tuinhuisje, een veranda aan huis, enzovoorts.