Verbouwen

Maak het zelf met tuinhout!

Geschreven door admin

Een tuinhuis, pergola, veranda, kapschuur…wat zijn uw wensen voor de tuin? Wat u ook wilt, met het juiste tuinhout maakt u het zelf en bepaalt u dus ook zelf de inrichting van uw tuin.

Een pergola of veranda kun je niet per stuk kopen. De grootte en hoe dit in uw tuin komt te staan hangt af van de ruimte en de rest van de inrichting van de tuin. Als u zelf aan de slag gaat met tuinhout, kunt u alles precies op maat maken naar uw eigen wensen.

Tuinhuis of kapschuur
Bent u heel handig dan is een tuinhuis of kapschuur wellicht een mooie uitdaging. Wat is hier allemaal voor nodig? Het begint met palen, balken en regels voor een degelijke constructie. Voor het maken van de wanden zijn planken nodig. Wilt u een mooie houten vloer leggen, dan maken terrasplanken uw houten bouwwerk helemaal af. Denk ook aan het juiste bevestigingsmateriaal.
Wilt u alle materialen snel in één keer bestellen? Kijk dan eens op de website van Tuinafscheiding.nl. Hier vindt u een uitgebreid assortiment tuinhout en kunt u alles eenvoudig online bestellen.

Is een schuur wat te ambitieus? Een tuinhek of tafel kunt u natuurlijk ook eenvoudig zelf maken. Of wat dacht u van een mooie steigerhouten bank? Op internet zijn veel ideeën en bouwplannen te vinden om lekker aan de slag te gaan.

Soorten hout
De keuze voor het soort tuinhout bepaalt mede de uitstraling van uw houten constructie. Geïmpregneerd hout is lichter van kleur en bovendien voordelig. Wilt u duurzamer hout met een warmere kleur dan is hardhout een goede keuze, maar hier hangt ook een ander prijskaartje aan.

Naast blank hout kunt u natuurlijk ook altijd kiezen voor gekleurd hout. Een voorbeeld zijn de populaire zwarte Zweedse rabatplanken, ook wel potdekselplanken genoemd. Deze planken worden vaak gecombineerd met blanke palen waardoor het geheel mooi tegen elkaar afsteekt.

Wat u ook wilt maken, zelf aan de slag met tuinhout is leuk én levert altijd een origineel resultaat op dat precies pas bij uw tuin.