Verhuizen

Hoe houd ik mijn verhuiskosten binnen budget?

Geschreven door admin

Verhuizen is veel werk, kost geld en levert vaak veel irritatie op. Nederlanders verhuizen gemiddeld 7 keer in hun leven. Genoeg reden dus om je verhuizing goed te regelen. De kosten van de verhuizing wil je natuurlijk ook in de gaten houden want je nieuwe huis kost vaak al meer dan genoeg. Je kunt zelf verhuizen (eventueel met hulp van familie en vrienden) of een verhuisbedrijf inschakelen.

Kies je voor het laatste houdt er dan rekening me dat verhuizen in het weekend een stuk prijziger is dan doordeweeks. Het verschil kan oplopen tot zo’n 60%. Je verhuizing op een doordeweekse dag plannen is dus het eerste verdiend. Sommige werkgevers geven een vergoeding of een vrije dag voor een verhuizing. Het is de moeite waard om te kijken of jij hier ook voor in aanmerking komt.

Ook plannen is erg belangrijk. En niet alleen als je een verhuisbedrijf inhuurt. Als je zelf gaat verhuizing ben je goedkoper uit als je het busje langer van tevoren reserveert. En ook het busje is doordeweeks weer goedkoper dan in de weekenden. Zorg voor voldoende hulp om alles in 1 dag te kunnen vervoeren. Dan hoef je ook maar 1 dag een busje te huren. Probeer ook om een parkeerplaats voor de deur te regelen. Dat scheelt veel tijd.

Als je er voor kiest om je verhuizing uit te besteden vraag dan altijd meerdere offertes op. Het prijsverschil tussen twee verhuisbedrijven kan oplopen tot maar liefst 50%. Sommige verhuisbedrijven willen komen kijken naar de inboedel en locatie voor ze een offerte kunnen maken. Er zijn echter ook steeds meer bedrijven waarbij je alles online kunt geven. Door alle informatie in te voeren op hun website kun je direct een duidelijke prijsopgave krijgen. Als die je bevalt kun je de verhuizing direct ‘boeken’.

Tenslotte kun je nog besparen op je internet-, telefoon en televisieabonnement. Veel mensen nemen hun lopende abonnement mee naar hun nieuwe adres. Het is echter voordeliger om op te zeggen en een nieuw pakket aan te vragen. Je kunt dan profiteren van actieprijzen voor nieuwe klanten. De nieuwe hardware die je erbij krijgt is natuurlijk ook een bonus.