Interieur

Zomerse slaapkamers

Geschreven door admin

Nu staat ons klimaat niet bekend om de warme, zonnige zomers, maar zitten er meestal wel een paar tropisch warme dagen, of zelfs heuse hittegolven tussen. Wanneer de zon op een beloofde zomerdag ’s ochtends al door de gordijnen schijnt en je slaapkamer langzaam opwarmt heb je toch direct een zomers gevoel? Met deze tips haal je de zomer in je slaapkamer, ook op dagen dat de zon het laat afweten! Bekijk ook de website Woonaanrader.nl en Huisinspiratie.nl

 

Pastelkleuren zorgen voor een zomerse look and feel

Frisse kleuren

Een frisse, zomerse slaapkamer bereik je door frisse kleuren te gebruiken, zowel op de muren, in het beddengoed en in de accessoires. De voorkeur gaat uit naar wit-tinten, maar ook pasteltinten en frisse, felle kleuren doen het goed voor een zomerse look! Vervang donkergekleurde dekbedden, kussenslopen en gordijnen door lichte exemplaren.

Frisse kleuren geven je slaapkamer een zomers tintje

Simpel

Wanneer je meer houdt van een simpele, pure uitstraling kan je felle kleuren het beste weglaten. Probeer te spelen met verschillende tinten wit of lichtgrijs. Een kleuraccent hier en daar (bijvoorbeeld in kussens, schilderijen of planten) zorgt ervoor dat het niet saai wordt. Haal extra decoratie weg en houdt de overgebleven accessoires simpel en subtiel. Less is more in dit geval.

Less is more: subtiele decoratie en lichte tinten

Licht

Misschien wel het belangrijkste voor een écht zomers gevoel in je slaapkamer: licht. Daglicht zorgt namelijk voor een goed-werkende biologische klok en zonlicht zorgt voor aanmaak van vitamine D. Hang lichte gordijnen op, waar de zon doorheen kan schijnen. Zo wordt je ’s ochtends wakker van het daglicht in plaats van de wekker. Veel lekkerder wakker worden!

 

Echt zomer: wakker worden door de zon die door je slaapkamerraam naar binnen schijnt

 

Open

Wakker worden met een zacht briesje op je huid? Zet het raam (of de balkondeur) open! Dit zorgt voor een goede ventilatie van je slaapkamer, erg belangrijk tijdens warme zomernachten. Niet alleen is een goede ventilatie belangrijk voor je gezondheid, het heeft zelfs invloed op de levensduur van je matras. Monteer eventueel horren voor de ramen (of hang een vliegengordijn op) om muggen buiten te houden. Ook door een klamboe op te hangen kunnen de ramen open en blijven de muggen uit je buurt.