Aanleg

Nieuwste tuintrend: een eigen moestuin aanleggen

Geschreven door admin

Herken je jejezelf in de laatste tuintrend? Je hebt net het huis van je dromen gekocht met grond erbij. Een deel van de tuin ben je van plan als siertuin in te richten, maar daarnaast heb je nog een stukje over dat je graag als moestuin wilt gebruiken. Je eigen duurzame groene stadswoning maken door het aanleggen van een moestuin is simpeler dan je denkt.

 

Uiteraard wil je snel resultaat zien en kunnen genieten van je eigen verbouwde groenten. Bij een moestuin aanleggen zijn daarom een aantal punten van belang waar je op moet letten:

  • Allereerst is het van belang een geschikt gedeelte in je tuin te vinden. Deze moet niet al te schaduwrijk zijn. Een aantal uren zonlicht per dag is nodig om je groenten goed te laten ontkiemen.
  • Bovendien is het belangrijk om de grond dat ligt het noorden en noordoosten zonodig te beschermen tegen wind.
  • Begin met producten die makkelijk te telen zijn. Denk hierbij aan sla, radijs, wortel en snijbietjes.
  • Zorg voor een goede voorbereiding van de grond. De grond mag zeker niet te nat maar ook niet te droog zijn. Rul de aarde goed los en egaliseer het. Wel is het belangrijk dat regenwater kan weglopen, dus een kleine afloop van de grond is nodig.
  • Iedere groente heeft een eigen zaaitijd. Uiteraard kun je dit op de verpakking nalezen. Maar gebruik daarbij ook je eigen waarneming. Wordt er heel ander weer verwacht dan je normaliter rond de zaaitijd mag verwachten, wacht dan even met planten. Eventueel kun je de zaadjes eerst in potjes binnen laten ontkiemen.
  • Het is handig om je bedden niet breder dan één meter te maken en daartussen steeds een pad van zo’n 30 cm vrij te houden. Zo kun je overal goed bij.
  • Gebruik voor het bemesten van de grond een organisch product en niet een zware bemesting.

 

Een eigen groene stadswoning. Hoe leuk is dat? En er is echt geen grote lap grond voor nodig. Varieer elk jaar met het zaaien van je groenten. Dit is niet alleen beter voor de grond maar op die manier kun je ook zelf erachter komen welke groente in je tuin de beste kans van slagen heeft.

Met een moestuin aanleggen volg je dé tuintrend van dit moment en met deze tips gaat het vast wel lukken. Eet smakelijk!