Verbouwen

Zo voorkom je onverwachte kosten tijdens een verbouwing

Geschreven door admin

Wanneer u begint met een verbouwing, kan het soms lastig zijn om ervoor te zorgen dat de begroting niet wordt overschreden. Er kunnen onverwachte kosten optreden en daardoor kan een budgetoverschrijding onvermijdelijk worden. Maar hoe kunt u zo goed mogelijk voorkomen dat er onverwachte kosten optreden?

Bedenk goed wat er allemaal nodig is

Allereerst is het zaak om volledig op een rijtje te zetten wat er allemaal bij de verbouwing komt kijken. Denkt u hier aan zoveel mogelijk zaken, om te voorkomen dat u iets vergeet. Vaak kunt u op internet ook wel terugvinden welke kostenposten er met een verbouwing gemoeid zijn. Ook door logisch na te denken en alle handelingen uit te schrijven, kunt u nagaan welke kostenposten er allemaal zijn.

Vraag meerdere offertes op

Wanneer u een offerte hebt opgevraagd, kan die prijs bindend zijn zodat u zeker weet wat de kosten zijn voor een bepaalde klus. Hierdoor draagt de aannemer het risico voor als het werk tegenvalt en het personeel toch langer met de klus bezig is dan degene die de offerte opstelde verwachtte. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om alsnog zonder offerte te werken, maar let dan wel goed op dat u weet wat de kosten voor het bedrijf zijn en wat reguliere kosten zijn voor een dergelijk project.

Maak een potje voor onvoorziene kosten

Houd er rekening mee dat er zaken zijn die u niet hebt voorzien. Een project kan tegenvallen, er kan iets beschadigd raken of er kunnen extra materialen nodig zijn. Door een potje te maken voor onvoorziene kosten kunt u iets buiten de oorspronkelijke begroting komen zonder dat meteen de continuïteit van het project in het geding komt. Zo voorkomt u dat u zonder geld zit en het project moet afblazen.