Interieur

Zo kan je van de muur schimmel verwijderen

Geschreven door admin

Heb je veel schimmel ontdekt in de woning en wil je daarom van de muur schimmel verwijderen? Dan is het van belang dat je de juiste voorbereidingen treft. Het verwijderen van schimmel is namelijk een nauwkeurige klus, waar je niet altijd zelf mee aan de slag kan gaan. Hoewel schimmel voor gezondheidsproblemen kan zorgen, kan de schoonmaak ook weer andere problemen opleveren. Voordat je begint, moet je daarom weten wat je moet doen en wat de ernst van het schimmelprobleem is. Maar wat moet je hier dan allemaal over weten? Je leest het hieronder.

De ernst van het probleem vaststellen

Van de muur schimmel verwijderen begint door vast te stellen wat de ernst van het probleem is. Afhankelijk hiervan moet je namelijk andere stappen ondernemen. Wanneer je slechts een klein beetje schimmel in de ruimte ziet, kan je dit vaak weghalen met de middelen die je in de supermarkt vindt. Als je veel meer schimmel hebt of te maken hebt met een agressieve vorm, is het aan te raden om een professional in te schakelen. In dit geval levert het namelijk ernstige gezondheidsproblemen op en is de kans groot dat je met de middelen niet het volledige probleem weghaalt.

Agressieve middelen bij een professional

Zwarte schimmels op de muren zijn een taak voor een professional als Lavos Reiniging BV. Deze professionals hebben namelijk niet alleen de juiste schoonmaakmiddelen beschikbaar voor het verwijderen van de schimmel, maar kunnen ook beter vaststellen waardoor het probleem is ontstaan. Je weet hierdoor beter waar je aan toe bent en welke professionals je in moet schakelen om bepaalde reparaties uit te voeren. De agressieve middelen die een professional gebruikt, zorgen er tevens voor dat er geen sporen meer achterblijven op de muren en jouw gezondheid niet meer in de problemen komt.

Adviezen om schimmels te voorkomen

Als je schimmel laat verwijderen door een professional als Lavos Reinigingen BV krijg je ook veel adviezen om in de toekomst schimmel tegen te gaan. Het is belangrijk dat je deze adviezen goed opvolgt. Zo moet je bijvoorbeeld een goede ventilatie uitvoeren in de woning. Iedere dag de ruimtes ventileren zorgt ervoor dat je geen problemen ondervindt met de luchtvochtigheid. Ook is het aan te raden om een oppervlak met condens goed droog te maken. In de wintermaanden moet je bijvoorbeeld iedere dag een doekje over het raam en het omliggende oppervlak halen.

De oorzaak goed vaststellen

Van de muur schimmel verwijderen moet altijd na het constateren van het probleem. Alleen blijft het vaak niet bij het verwijderen van de schimmels. De schimmelvorming komt immers ergens vandaan en als het op de muren zit, is de kans groot dat er problemen zijn met een leiding of de buitenmuur. Het is daarom van belang om ook de oorzaak van het probleem aan te pakken. Ook hiervoor kan je het beste een professional inschakelen. Deze controleert alles en zal de benodigde reparaties direct uitvoeren. Zo weet je zeker dat nieuwe schimmelvorming niet voorkomt.