Verhuren

Welke hoogwerker is het meest geschikt voor schilders?

hoogwerker
Geschreven door admin

Je bent schilder en hebt binnenkort een klus aangenomen die moet worden verricht op hoogte. Je moet waarschijnlijk gebruik gaan maken van een hoogwerker om de klus goed te kunnen voltooien, maar je wilt graag weten welke hoogwerker hiervoor het meest geschikt is. Hieronder meer informatie over welke hoogwerker het meest geschikt is voor schilders.

Voordat je kan bepalen welke hoogwerker het beste geschikt is, is het van belang om je eerst een aantal zaken af te vragen zoals de ondergrond, de hoogte, buiten of binnen en de duur van de klus.

Ondergrond

Heb je een klus op ruw terrein? Dan zijn diesel schaarhoogwerkers of rupshoogwerkers de perfecte optie. Is het echter gewoon egaal terrein waar je de klus gaat uitvoeren? Dan heb je de keuze uit onder andere een elektrische schaarhoogwerker variërend van een lichte variant tot een zeer robuuste variant, afhankelijk van de klus. 

Hoogte

Wat gaat de werkhoogte zijn en hoeveel ruimte is er omheen beschikbaar om een hoogwerker te plaatsen? Zo is de 26 meter spinhoogwerker op Sankoo.com erg compact, maar is de 38 meter telescoophoogwerker weer veel flexibeler met een werkbak waar je je spullen in kunt zetten of waar je zelf in kunt staan met een zekeringsharnas. Deze hoogwerker heeft een reikwijdte van rond de 20 a 25 meter en kan dus ook op moeilijk bereikbare plekken komen.  

Buiten of binnen

Voor binnen klussen worden veel elektrische hoogwerkers gebruikt omdat zij geen schadelijke gassen uitstoten en erg stil zijn. voor buitenklussen kun je beter een diesel variant of rupshoogwerker gebruiken om de klus te klaren en om ervoor te zorgen dat je overal goed bij kunt, ook op ruw of oneffen terrein. 

Duur van de klus

Denk je dat de klus best wat tijd in beslag gaat nemen? Neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf in hoogwerkers om te kijken welke varianten er beschikbaar zijn en wat de kosten zullen bedragen om deze voor langere tijd te huren. Heb je de hoogwerker maar voor een dagje nodig, dan zal de keuze veel groter zijn en zullen de kosten uiteraard een stuk lager liggen.