Ramen en deuren

Plissegordijnen met verduisterende stof is de ideale raamdecoratie

Plissegordijnen
Geschreven door admin

We kunnen een rijtje maken met de ‘beste’ raamdecoratie maar eigenlijk is de nummer één plek al duidelijk wat ons betreft. Plissegordijnen zijn mooi om te zien en praktisch in gebruik. Je kunt ze kopen met verduisterende stof zodat je complete controle hebt over de lichtinval. In plaats van een lijstje met de mooiste gordijnen hebben we een overzicht van alle redenen waarom ook jij voor plissegordijnen met verduisterende stof van Poweredblinds gaat kiezen als raamdecoratie.

Wat zijn plissegordijnen?

Plissegordijnen zijn gordijnen die als een harmonica in- en uitvouwen. Er zijn twee types; met een enkele laag of met een dubbele laag. De enkele laag ziet er vanaf de zijkant uit als een VVVVV patroon. De dubbele laag lijkt op een honingraat, vandaar de bijnaam ‘honingraat gordijn’. Het is met name de uitvoering met dubbele laag die populair is. Er zijn namelijk enkele unieke kenmerken van dit type raamdecoratie:

  • Dubbele plissegordijnen zien er aan beide zijden prachtig uit.
  • Ze zorgen voor een betere isolatie van de vensters, zowel in de zomer als de winter.
  • De bediening is niet alleen eenvoudig, met Poweredblinds werken ze geheel automatisch.
  • Ze zijn leverbaar in verduisterende materialen.
  • Je kunt ze zowel boven als onder openen.

Dat laatste punt vereist wat extra uitleg want dat is namelijk een heel bijzonder kenmerk van plissegordijnen. Een vouwgordijn of rolgordijn kun je namelijk van boven naar beneden laten bewegen, dat is duidelijk. Bij een plissegordijn is het ook mogelijk om het gordijn aan de bovenzijde te open. Waarom is dit handig? Zo kun je genieten van privacy terwijl er aan de bovenzijde licht door het raam komt. Of naar de sterren kijken in de avond terwijl je toch geen inkijk hebt. Je ziet het, verduisterende plissegordijnen bieden enorm veel mogelijkheden. Zeker als het een elektrisch systeem betreft.

Slimmer wonen met meer comfort

Je kunt het basissysteem uitbreiden met andere slimme toepassingen. Een goede start is Somfy.nl, de ‘motor’ achter het Poweredblinds systeem is namelijk ontworpen door Somfy. Betekent verduisterend ook direct dat het donker wordt in huis? Dat hoeft niet, zeker niet als het ‘slimme’ gordijnen betreft. Je kunt de gordijnen dan namelijk koppelen aan slimme verlichting. Gaan de gordijnen dicht? Dan laat je de verlichting automatisch inschakelen. Als je lampen hebt met instelling voor kleurtemperatuur dan kun je overdag met lampen daglicht nabootsen.

Altijd elektrisch, smart is een optie

Als je denkt aan nieuwe gordijnen dan heb je wellicht niet direct de ambitie om je huis te verbouwen tot een volledige smart home. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Een verduisterend plissegordijn van Poweredblinds wordt geleverd met een slim TaHoma kastje en afstandsbediening. Dit is een product dat draadloos kan communiceren met alle gordijnen in huis. Heb je liever jaloezieën in de slaapkamer of een rolgordijn in de kinderkamer? Je kunt ze allemaal aan elkaar koppelen of individueel bedienen. Je kunt er slimme lampen of een thermostaat aan toevoegen op een later tijdstip. Het zijn opties, je moet niets natuurlijk. Plissegordijnen van Poweredblinds zijn stijlvol om te zien en praktisch in gebruik. Koppel ze aan jouw smart home of geniet van het comfort met een afstandsbediening of optionele lichtsensor. Met al deze mogelijkheden is het duidelijk waarom voor ons plissegordijnen op nummer één staan!