Verbouwen

Zo ga je goed een verbouwing in

verbouwing
Geschreven door admin

Verbouwen is iets wat menig Nederlander nogal wat stress oplevert. Zeker als je een grote verbouwing in je huis laat doen door een aannemer, waardoor je er zelf geen controle meer over hebt. In dit artikel vertellen we je hoe je een goede voorbereiding treft op een verbouwing, waardoor je later wat meer een stapje terug kan nemen en niet te veel hoeft te stressen om de verbouwing goed te laten verlopen.

 

Als je een grotere verbouwing plant heb je meer baat bij bouwmachine verhuur zodat het werk een stuk lichter wordt.

Het begin van de voorbereiding

Je weet in het begin natuurlijk nog heel goed waarom je precies wil verbouwen en wat je uiteindelijke wensen en eisen zijn aan het eindresultaat van de verbouwing. Maar naar verloop van tijd kan je misschien een beetje kwijt zijn wat het originele plan was. Maak daarom van te voren een duidelijk plan van alles wensen die jij hebt voor de verbouwing.

 

Hierna is het verstandig om een goed plan in elkaar te zetten waarin alle details van de verbouwing staan. Neem hier in mee welke materialen er gebruik moeten worden, Hoe alles afgewerkt moet worden, wat de afmetingen van alles zijn enzovoort.

 

Ook moet je gaan nadenken over wanneer de verbouwing plaatsvindt en hoe lang die moet gaan duren. Wanneer je een essentieel deel van je huis zoals de badkamer of de keuken verbouwd moet je hier wel een heel goed uitgedacht tijdsplan voor hebben. Wanneer je dit niet hebt kan het langer duren dan je denkt waardoor je veel langer dan nodig zonder een keuken of badkamer zit. Als je van te voren een planning hebt kan je ook alvast gaan regelen hoe je bijvoorbeeld twee weken zonder in huis gaat leven.

Stel een budget vast

Nadat je alle voorbereidingen hebt getroffen kan je voor jezelf een budget vast gaan stellen van hoeveel het mag kosten. Dit kan je doen op basis van de materialen die je nodig hebt, onderzoek online en offertes die je hebt aangevraagd van verschillende bedrijven. Door eerst onderzoek te doen kan je eerlijke prijsafspraken maken met de ondernemer waarmee je uiteindelijk in zee gaat.

Zwart op wit

Als je een aannemer hebt gekozen die de verbouwing voor jou gaat doen moet je een contract op gaan stellen met de aannemer. In de meeste gevallen zal de aannemer al een vast contract concept hebben, waarin veel dingen al staan vastgelegd. Het is belangrijk dat je dit allemaal goed doorleest zodat je later niet tegen iets onverwachts aanloopt. Stel de kosten, de planning en eventuele extra kosten doordat er dingen fout gaan allemaal vast in het contract.

Hoe omgaan met de verbouwing zelf

Tijdens de verbouwing zelf kan het best zo zijn dat ondanks de goede planning die je met de aannemer hebt gemaakt, er toch dingen vertraging oplopen of anders lopen dan dat je gepland had. Dit komt heel vaak voor tijdens verbouwingen en het is belangrijk dat je dan niet volledig in de stress schiet, maar juist rustig blijf, en alles in overleg met de verbouwers oplost. Wanneer je met zwaar materieel in de weer gaat zoals kranen, is het belangrijk om de juiste papieren en personeel te hebben. Kraanverhuur is iets waar veel tijd in gaat zitten en je doet er goed aan hier ruimschoots de tijd voor te nemen.

 

Zorg ook dat je goed contact houdt met de verbouwers, maar dat je tegelijkertijd niet er bovenop zit. De bouwvakkers willen niet dat je ze op de vingers gaat zitten kijken en voor je eigen stressniveau is het ook beter om soms een beetje afstand te nemen van de verbouwing.

 

Wij hopen dat je door onze tips een goed geplande en rustige verbouwing in kan gaan.