Verhuizen

Vier verhuistips voor mensen die voor het eerst een huis kopen

verhuizen
Geschreven door admin

Sta jij op het punt om voor het eerst een huis te kopen? Dan hebben wij van Budget Verhuisservice vier tips die het jou een stuk makkelijker maken! Verhuizen is natuurlijk geen klein en simpel werkje. Ons verhuisbedrijf uit Rotterdam vertelt je er meer over!

Minder is meer

Deze verklaring kan niet waar zijn als het gaat om verhuizen. Probeer grote aankopen van meubels en apparaten dus uit te stellen tot nadat u naar uw nieuwe huis bent verhuisd, waardoor u minder zware spullen hoeft te verplaatsen. Als u naar een andere staat verhuist en van plan bent een professionele verhuizer te gebruiken, houd er dan rekening mee dat de kosten van uw verhuizing gebaseerd zijn op het gewicht van uw zending. Als je van tevoren moet winkelen, kijk dan of de winkelier de artikelen vasthoudt en ze bij je nieuwe huis bezorgt nadat je erin bent verhuisd.

Gooi bezittingen die je niet meer wilt of nodig hebt weg

Veel mensen die voor het eerst een huis kopen, hebben een mengelmoes van meubels en woonaccessoires die ze in hun appartementen of studentenkamers hebben gebruikt. Visualiseer waar uw huidige bezittingen naartoe gaan. Bepaal wat je moet doen met die stukken die uiteindelijk in een kast of kelder van je nieuwe huis worden opgeborgen, om later weggegooid te worden. Overweeg om te doneren wat je niet echt wilt of nodig hebt, of werk samen met een vriend die een carport of garage heeft en houd een rommelmarkt.

Wees voorbereid

Planning en organisatie vooraf zorgen ervoor dat uw verhuizing soepeler verloopt. Bewaar alle documenten met betrekking tot uw verhuizing op een gemakkelijk toegankelijke locatie. Gebruik een map, notitieboekje of zelfs een dagelijkse planner om belangrijke telefoonnummers en documenten bij te houden. Verwijzingen voor nieuwe artsen, kaarten van uw nieuwe stad en contactgegevens voor oude vrienden zijn nog maar een paar dingen die u misschien in uw organisatie wilt bewaren.

Overweeg een professional in te huren

Ook al lijkt het misschien goedkoper om te verhuizen met de hulp van vrienden en familie, vergeet niet om rekening te houden met een deel van de kosten van ‘het zelf doen’. Er zijn nog steeds verhuiskosten, zoals het verplaatsen van benodigdheden en dozen, verpakkingstape en -materiaal, en huurkosten voor een vrachtwagen, dolly of ander materieel. Bovendien moet u op de verhuisdag waarschijnlijk ten minste één maaltijd verstrekken aan degenen die kwamen om u te helpen. Het kan dus verstandig zijn om een ​​paar bewegende schattingen van professionals te krijgen voordat u een definitieve beslissing neemt.