Verbouwen

Zo breng je het sloop- en bouwafval van je bedrijf in kaart

bouwafval
Geschreven door Victor

Ben jij werkzaam onder een bedrijf? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al het sloop- en bouwafval van het bedrijf in kaart wordt gebracht. Als je een ondernemer bent dan is het immers jouw verantwoordelijkheid om de rommel op te ruimen die gemaakt wordt binnen jouw bedrijf. Verder is het verstandig om een rolcontainer aan te schaffen waarin je het afval kan gooien. Bij het verzamelen van afval is het allereerst belangrijk dat je voldoende kennis hebt over het afval. Weet jij bijvoorbeeld waar sloopafval en bouwafval voornamelijk uit bestaat? Je moet weten waar dit afval uit bestaat zodat jij er voor kan zorgen dat materiaal gescheiden blijft van elkaar. Daarbij moet je tevens weten of het materiaal recyclebaar is. 

Wat is sloopafval?

Sloopafval bestaat uit afval dat voortkomt uit een verbouwing of sloop. Bij het slopen van een woning en het vervangen van een huis komt immers veel afval vrij. Deze vorm van afval moet je scheiden van elkaar zodat je ervoor kan zorgen dat afval gerecycled wordt. Onder sloopafval valt voornamelijk hout, kunststof en steen. Zodra je gaat verhuizen komt dit samen met beton vrij en kan je dit afval weggooien. Om het afval goed te verzamelen is het verstandig om te kiezen voor een container. Een container is immers groot genoeg om het afval in te verzamelen en vervolgens verschillende afvalsoorten strikt gescheiden te houden van elkaar. 

Beperken van sloopafval

Bij het inzamelen van afval is het belangrijk dat je een manier verzint waarmee je het afval uiteindelijk beperkt. Dit doe je door ten eerste het afval correct te scheiden van elkaar. Vervolgens kan je aan de slag met het recyclen van materiaal waardoor je geen nieuwe grondstoffen hoeft te gebruiken. Er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig door de reproductie van oud materiaal. Dit is goed voor de portemonnee en de winst van het bedrijf zal vergroot worden. Ten slotte is het goed voor het milieu om afval te scheiden aangezien je hiermee voorkomt dat afval in de verbrandingsovens gaan. Dit is een manier van afval verwerken waarbij helaas veel uitstoot van CO2 plaatsvindt. Om afval te scheiden is het van belang om alle verschillende afvalstromen bij de bron te scheiden. Daarvoor is het nodig om voldoende afvalcontainers voor de diverse afvalstromen te hebben staan. Via Bedrijfsafval.nl kun je