Uncategorized

Het nut van een bouwtechnische keuring

Geschreven door admin

Een bouwtechnische keuring moet gedaan worden door een onafhankelijk expert. Hij zal een visuele keuring geven van de staat waarin het huis verkeerd. Bij een bouwtechnische keuring krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van kosten die je gaat moeten maken om het huis weer in goede staat te brengen. Er zijn verschillende kosten waarmee je rekening moet houden. De kosten worden namelijk opgesplitst in de directe kosten en de kosten die je op termijn zal moeten gaan maken en de kosten voor woningverbetering. 

Verduurzamen van de woning

Tijdens een bouwtechnische keuring zal de inspecteur de de mogelijkheden geven om het huis te verduurzamen of energiebesparingen aangeven die aansluiten op het huis en die voldoen aan jouw wensen. Op deze manier ben je dan op de hoogte van wat de bouwkundige staat is van het huis en weet je tegelijk ook wat er gedaan moet worden om te besparen op energie en wat de kosten zullen zijn. 

Wees aanwezig tijden de keuring

Natuurlijk ben je niet verplicht om tijdens de keuring aanwezig te zijn maar het is wel heel erg raadzaam om tijdens de keuring erbij te zijn. De bouwkundig expert kan je tijdens zijn inspectieronde gelijk aangeven wat hij tegenkomt en ben je dan gelijk op de hoogte van de staat van het huis. Ook is het altijd handig om erbij te zijn omdat je dan gelijk vragen kan stellen en kom je zo veel meer te weten dan als je er niet persoonlijk bij was geweest. 

Het inplannen van een keuring

Het streven is erop gericht om de bouwtechnische keuring te laten uitvoeren op een datum en tijdstip dat voor jou het beste uitkomt. Een afspraak kan al binnen een paar dagen mogelijk zijn afhankelijk natuurlijk van de regio en welke periode het is. 

Het betalen van de keuring

Wanneer de bouwtechnische keuring al achter de rug is, zal je daarvoor dan moeten betalen. In de meeste gevallen zal er gebruik worden gemaakt van een eenmalige incasso. Eenmaal de betaling is gedaan dan ontvang je tegelijk met het keuringsrapport ook een keuringsopdracht waarop de keuringskosten vermeld staan.