Interieur

Zes tips voor een toffe woonkamer

Geschreven door Victor

In de woonkamer ontvang je jouw visite, kijken jullie televisie, doe je spelletjes met elkaar,… Kortom: het is de ruimte van een huis waar de meeste tijd wordt doorgebracht.  Het interieur van de woonkamer is dan ook behoorlijk belangrijk. Ben jij toe aan een nieuwe look van de woonkamer, of ben je pas verhuisd en zoek je naar toffe ideeën voor de inrichting? Wij helpen je graag op weg met deze zes tips.

Tip 1: Laat je inspireren

Allereerst is het goed om te weten wat je allemaal kunt doen om jouw woonkamer op de leukste manier in te richten. Originele ideeën nodig? Neem een kijkje bij dit leuke woonblog voor inspiratie.

Tip 2: Kies een kleur

Vaak hebben de meubels en muren in een huis een of twee basiskleuren. Kies daarbij nog een kleur die je meerdere keren laat terugkomen in de accessoires. 

Tip 3: Eén muur anders

Hebben alle muren in de woning één specifieke, vaak lichte, kleur? Kies ervoor om één muur in een andere kleur te verven of behangen, of maak een mooie wand door gebruik te maken van fotobehang.

Tip 4: Decoreer met posters

Lege wanden kun je opfleuren door gebruik te maken van decoratieve posters. Ook hier is het mogelijk om jouw kleur in terug te laten komen voor een extra mooi effect – alles kan.

Tip 5: Bloemen en planten

Je huis fleurt letterlijk op met een mooie bos bloemen op tafel, kleine planten op de vensterbank en – in een ruimere woonkamer – door een of meerdere grotere planten op de grond te zetten.

Tip 6: Mooie spiegel

Spiegels zijn niet alleen voor de badkamer. Een mooie, opvallende spiegel in de woonkamer zorgt voor een leuk, speels effect én creëert de illusie van meer ruimte.