Verhuizen

Redenen om te kiezen voor een opleveringskeuring

opleveringskeuring
Geschreven door Victor

Wanneer je ervoor kiest om een nieuwbouwwoning aan te schaffen, wil je dat dit uiteraard zonder enige obstakels kan worden gedaan. Voordat het huis er staat zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden voordat de woning officieel in jouw handen komt. Hieronder valt een opleveringskeuring aanvragen. Tijdens een opleveringskeuring kijkt een professional het vakgebied samen met jou mee naar de woning om te controleren of de woning in de afgesproken staat aan jou kan worden overhandigd. Waarom het aanvragen van een opleveringskeuring wordt aangeraden, lees je hier.

Laat jouw toekomstige woning vanuit een andere ooghoek waarnemen

Doordat je bij een opleveringskeuring de hulp van een professional inschakelt, wordt jouw toekomstige woning vanuit een ander perspectief bekeken. En professional kijkt veel kritischer naar diverse aspecten van de woning, waar jij normaal gesproken niet zo snel naar zult kijken.

Ontdek eventuele gebreken op tijd

Door een opleveringskeuring te laten doen voordat je de woning officieel in handen neemt, ben je ervan verzekerd dat je hiervoor de juiste kosten maakt. De opleveringskeuring laat namelijk ook meteen zien of er bepaalde gebreken aan de woning vastzitten. Wanneer er uit de opleveringskeuring blijkt dat er meer gebreken aan de woning zitten dan gedacht, kun je deze meteen met bouwer bespreken voordat je de woning officieel in handen neemt.

Suggesties voor mogelijke verbeteringen

Zoals al eerder werd vernoemd, laat een opleveringskeuring meteen zien welke gebreken er aan de woning zitten. Daarnaast kan een professional jou ook gelijk adviseren over welke mogelijke verbeteringen er aangebracht kunnen worden, om de desbetreffende gebreken te verbeteren en wat de kosten hiervan zullen zijn.

Eerst een opleveringskeuring, dan kopen

Om jezelf te verzekeren dat jouw gewenste woning zijn prijs waard is, wordt het zeker aangeraden om eerst een opleveringskeuring uit te laten voeren. Dit kun je laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf als Huiskeur. Zorg er daarom voordat je jouw toekomstige woning officieel in handen neemt een opleveringskeuring laat aanvragen en voorkomt dat je over een woning beschikt dat achteraf niet aan jouw verwachtingen voldoet.