Schilder

Zelf graffiti verwijderen

Geschreven door admin

Iedereen denk anders over graffiti. Sommigen zien het als een vorm van kunst en creativiteitsuiting, terwijl anderen ervan balen en het zien als een vuile kwajongens streek. Het vervelendste aan graffiti is dat het niet erg gemakkelijk te verwijderen is. Het is dan ook erg belangrijk dat u de graffiti zo snel mogelijk gaat verwijderen. Hoe langer het erop blijft zitten, hoe lastiger het gaat worden. Dit aangezien graffiti in de stenen kan gaan trekken en dat is iets wat u natuurlijk niet wilt.

Benodigdheden

Stoomreiniger – Water
Reinigingsmiddel – Straler
Stralingsmiddel – Anti-graffiti coating

Stappenplan

1. U kunt beginnen met stoomreinigen. Bij stoomreinigen wordt uw gevel gereinigd met een temperatuur van ongeveer 150 graden. Ga rustig met de stoomreiniger over het graffiti heen.
2. Mocht stoomreinigen niet werken, kunt u naar een doe-het-zelf-zaak gaan. Deze zaken verkopen meestal wel een reinigingsmiddel. Bij deze reinigingsmiddelen moet u goed nadenken over welke ondergrond de graffiti heeft. Niet elk reinigingsmiddel is even goed voor uw muren namelijk. Lees ook goed de gebruiksaanwijzing en volg die goed op.
3. Een andere optie is om uw muren te stralen. Dit wordt bij hardnekkige graffiti toegepast. De graffiti wordt met behulp van zand of fijne steentjes verwijderd. In tegenstelling tot de andere twee opties, wordt er hier aangeraden het niet zelf te doen. Stralen kan namelijk ernstige beschadigingen geven aan uw muren.
4. Als u de graffiti van uw muren hebt verwijderd, kunt u nog een Anti-graffiti coating aanbrengen op uw muren. Een Anti-graffiti coating zorgt er namelijk voor dat de graffiti niet in de muren wordt getrokken en makkelijk te verwijderen is.

De prijzen van het verwijderen

Manier van verwijderen Prijs per m2.
Stoomreinigen €5 tot €15,-
Reinigingsmiddel €5 tot €15,-
Stralen €10 tot 20,-

Deze prijzen zijn afhankelijk van het materiaal van de muren, het middel dat gebruikt wordt (soort reinigingsmiddel, zand of steentjesstraling), en de mogelijke specialist. Door het zelf te doen, kunt u veel geld besparen.

Hulp van een specialist?

Aangezien graffiti van de gevel verwijderen vaak een lastige klus is, kunt u er ook altijd voor kiezen om een specialist in de hand te nemen. Aangezien de kosten soms kunnen verschillen, is het een goed idee om diverse offertes aan te vragen voor deze klus en de offertes met elkaar te vergelijken. Ook indien u vragen heeft over bijvoorbeeld welk reinigingsmiddel u het beste kunt gebruiken voor het reinigen van uw soort gevel.

Meer weten over graffiti verwijderen? Neem eens vrijblijvend contact op met AGR Gevelreiniging.