Verlichting

Moderne verlichting is meer dan lampen in huis

Geschreven door admin

Wilt u een huis inrichten, begin dan met een plan. Waar wilt u verlichting, welke kleuren gebruikt u en vooral op welke wijze zorgt u er voor dat de verlichting bijdraagt aan een gezellige en warme sfeer?

Moderne verlichting

De hedendaagse verlichting bestaat niet meer uit een armatuur en een peer. Het is een kwestie van nadenken op welke plek welke soort verlichting komt en gebruik maken van de nieuwste LED-lampen. Moderne lampen helpen om sfeer te creëren. Denk maar eens aan een railverlichting boven de ramen. Of een slim weggewerkt set van LED-lampen boven het aanrecht, zodat er altijd volop licht aanwezig is.

Lampen

Stel u zelf vragen, want op die manier ontdekt u waar u welke verlichting wilt. Het gaat om meer dan het verlichten van een deel van een kamer of een donkere hoek.
* Waar wilt u graag zitten om te lezen en hoe krijgt u daar voldoende licht, zonder de hele kamer te moeten verlichten?
* Wordt een schilderij of foto extra in het zonnetje gezet?
* Op de badkamer wilt u vooral graag veel licht boven de wastafels en het moet ook minder kunnen als u lekker in bad ligt.
* Hoe verwerkt u de slimme verlichting op een dusdanige wijze dat u ze niet in het zicht hebt en toch optimaal van alles kunt genieten?
* Wilt u design verlichting of mooi weggewerkte verlichting, waarvan niets te zien is.

Domotica

Domotica is een superslimme manier om verlichting, geluid, apparatuur, verwarming en nog veel meer zo in te richten dat u via een App alles kunt regelen. Dat geldt dus ook voor het licht. Moderne verlichting kan daarom ook verlichting zijn die uit het zicht is. Combineert u dat met mooie lampen dan hebt u niet alleen optimaal licht in huis, maar kunt u tevens voor een heerlijke sfeer zorgen. Dankzij het gebruik van LED-lampen bespaart u veel energie en hoeft mooie verlichting dus niet extra duur te worden.

Moderne lampen

Durf eens uit de bocht te vliegen. Dankzij de LED-lampen is het mogelijk verlichting zo aan te brengen dat ze onzichtbaar is. Geen overdreven armaturen of lampen gericht op design. Inbouwspots, railverlichting, LED-panelen en de strakke IP65 LED-verlichting zorgen voor een kamer waarin overal licht zijn kan, maar als het niet brandt, onzichtbaar is. Dit past perfect in een modern, strak ingericht interieur en combineert uitstekend met moderne meubels, strakke witte wanden en mooie vitrages. Slim aangebrachte verlichting zorgt voor sfeer, waar nodig voldoende licht en kan, waar dat gewenst is, accenten plaatsen.

Moodbord

Knip de verlichting, waarop de keuze gevallen is uit en leg ze op een groot vel, zodat snel duidelijk wordt hoe de woonkamer er uit zal gaan zien. Nu kunt u de meubels er ook in plaatsen en nadenken over kleuren. Wat meteen opvalt is dat de verlichting uit zicht is. Kies de plekken waar extra licht gewenst is, zoals voor schilderijen of andere kunstvoorwerpen. Of waar de tv komt te hangen, dan wel waar de leeshoek is.