Uncategorized

Woning verbouwen voor ouderen? Vergeet dit niet!

Voor ouderen is het steeds belangrijker om langer zelfstandig te kunnen wonen. Op een bepaalde leeftijd komt dan de keuze of men blijft wonen waar men woont of dat men gaat verhuizen. Er zijn steeds meer seniorenwoningen en serviceflats om gebruik van te maken. Het kan aantrekkelijk klinken, maar veel ouderen willen natuurlijk het liefste op hun oude stekkie blijven wonen. Het is dan wel belangrijk om te zorgen voor een woning waar ze zichzelf kunnen redden. 

 

Woning verbouwen voor later

 

Op een aantal punten is het verstandig om de woning aan te passen. Wanneer het mogelijk is, is het goed om de woning te verbouwen zodat alles op de begane grond zit. De slaapkamer en badkamer plus de keuken en woonkamer op de begane grond hebben is een groot voordeel. Het is dan niet nodig om de trap op te gaan. De trap kan als men ouder wordt een gevaar vormen. Als het niet mogelijk is om alles naar de begane grond te halen dan is het goed om een traplift kopen. Met een traplift is het mogelijk om zorgeloos naar boven en naar beneden te gaan. Wees niet bang om vast te komen zitten bij een stroomstoring: er is ook een accu. Er is overal aan gedacht. Veiligheid staat voorop. 

 

Andere punten bij de verbouwing

 

Bij het verbouwen van de woning is het ook belangrijk om op de kleine zaken te letten. Een simpele greep in het toilet, een hoger toilet, een lagere wasbak en daarnaast ook een drempelvrije woning. Het is prettig om de woning direct in één keer klaar te maken voor later. Maak de deuren wat breder en kijk ook naar de verlichting. Zorg voor een goede afstandsbediening. Ook de zonneschermen en blindering in de woning is tegenwoordig met een afstandsbediening te bedienen. Zorg hier ook voor.