Uncategorized

5 beste siergrassen voor uw landschap

Geschreven door admin

In tegenstelling tot gras- of grasrassen zijn siergrassen bedoeld om te groeien – niet te worden gemaaid – en de meeste worden niet gebruikt als bodembedekkers. Zodra u begint met het gebruiken van siergrassen, zult u er versteld van staan ​ hoeveel variëteiten, maten, vormen en kleuren beschikbaar zijn. 

Kies de juiste variant van alle siergrassen!

 

Blauw zwenkgras (Festuca glauca)

In de wereld van siergrassen worden zwenkgras beschouwd als lage groei en worden ze vaak gebruikt als randen en bodembedekkers. Naast blauwe varianten is zwenkgras in vele kleuren te verkrijgen.

Blootstelling aan de zon: Volle zon

Bodembehoeften: droog tot gemiddeld vochtig, goed gedraineerd

 

Mexicaans vedergras (Nassella tenuissima, Stipa tenuissima)

Dit gras wordt zelfs op groene daken geteeld. De zaden bevinden zich aan de uiteinden van de veerachtige ‘bladen’, die in de zachtste winden zwaaien. Mexicaans vedergras verspreidt zich ook. Het kan overal in de tuin verschijnen, tussen de tegels en in de tuin van de buren als je niet op let.

Mexicaans vedergras overleeft in droge omstandigheden en gedijt prima na te zijn gemaaid. Sommige plantentelers beschouwen het als te agressief gras en moeilijk om van af te komen. Als je het echter kunt bedwingen, is dit gras heel mooi, vooral als het waait.

Blootstelling aan de zon: Volle zon tot halfschaduw

Bodembehoeften: goed doorlatend, leemachtig, zuur; tolerant voor zand en klei

 

Hakonechloa macra

Dit gras komt uit gebieden rond de berg Hakone in Japan en is populair vanwege zijn mooie en exotische klontergewoonte. Dit bladverliezende gras is te herkennen aan zijn slanke stengels, die op kleine bamboestengels lijken. Het vereist regelmatig water geven, wekelijks of vaker tijdens warmere dagen.

Blootstelling aan de zon: Halfschaduw

Bodembehoeften: vochtig, goed doorlatend

 

Zebragras (Miscanthus sinensis ‘Zebrinus’)

Zebragras staat botanisch bekend als Miscanthus sinensis ‘Zebrinus’. Het wordt ook wel stekelvarkensgras genoemd (Miscanthis sinensis ‘Strictus’). Deze groene en lichtgele rechtopstaande schoonheid “sterft” in de winter en komt dan sterk terug in de lente, ongeacht of deze is getrimd. Het kan 1,5 meter hoog en 1,5 meter breed worden, zelfs als u het snoeit tijdens het groeiseizoen.

Afhankelijk van wat voor zebragras u koopt, kan het een exotische, tropische uitstraling hebben.

Blootstelling aan de zon: Volle zon

Bodembehoeften: elk type: krijt, klei, leem, zand

 

Bamboe (Bambusa sp. Of Phyllostachys sp.)

Het is gemakkelijk om te vergeten dat bamboe eigenlijk een lid van de grasfamilie is. Bamboe groeit rechtop en verspreidt zich snel (soms te veel), en het vereist een regelmatig bewateringsschema tijdens het eerste groeiseizoen om een ​​diep, uitgebreid wortelstelsel te ontwikkelen. Bamboe werd geïntroduceerd in de westerse wereld ergens na het midden van de 19e eeuw en komt oorspronkelijk uit China

Bamboe groeit van nature in warme klimaten, maar je kunt ook koude winterharde variëteiten vinden, zoals Bisetti en Nuda.