Loodgieter

Wist je al dat loodgieters ook verschillende dak werkzaamheden verrichten?

Geschreven door admin

Er zijn weinig mensen die er stil bij staan dat een loodgieter ook tal van werkzaamheden kan verrichten die betrekking hebben op daken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan lekkages in het dak.

Lekkages in het dak

Een lekkage in het dak kan voor veel problemen zorgen. Vaak denken we er te lichtzinnig over en vinden we het wel prima zolang de hoeveelheid water bescheiden blijft. Toch kan ook een druppelend lek al voor veel schade zorgen. De constructie kan vochtig worden en daardoor minder sterk worden. Ook kan het zijn dat de muren zich volzuigen met vocht en er lelijke vochtplekken ontstaan.

Het is dus zaak om een lekkage in het dak zo snel mogelijk te verhelpen. Door hierbij tijdig te opereren valt de schade doorgaans nog wel mee.

Overige werkzaamheden

Behalve lekkages in het dak kan een loodgieter ook tal van andere dak gerelateerde problemen verhelpen. Zo zijn er ook loodgieters die bijvoorbeeld de dakrand reinigen en de dakgoot vrij maken van allerlei vuiligheid. De kans op lekkages en wateroverlast wordt hierdoor fors verkleind. Hiervoor geldt namelijk ook zeker het adagium: voorkomen is beter dan genezen.

Een loodgieter heeft als grote voordeel dat hij (of heel soms: zij) veel ervaring heeft met water en lekkages. De loodgieter kan dan ook op tal van terreinen assisteren en van nut zijn. Uiteraard verschilt het per loodgieter welke werkzaamheden ze uitvoeren. Benader daarom altijd eerst even voor de zekerheid uw lokale loodgieter. U komt dan niet alleen te weten welke werkzaamheden hij of zij uitvoert, maar ook wat zijn of haar specialisme is en wat de eventuele kosten bedragen.