Interieur

Modern wonen: 5 tips

Geschreven door admin

In onze moderne, westerse maatschappij hebben we steeds meer luxe in onze levens ingebracht. Tot enkele decennia terug moest ons leven vooral leefbaar zijn, maar tegenwoordig ligt de drempel een stuk hoger. We worden steeds meer veeleisend en willen daardoor ook steeds moderner wonen. We geven enkele tips om dit moderne wonen tot een kunst te verheffen.

Domotica

De beste tip om modern te wonen, is wellicht om domotica in te voeren. Domotica is een duur woord voor eigenlijk alles wat in en rondom de woning geautomatiseerd kan worden. Denk hierbij aan gordijnen die automatisch dicht gaan op een bepaalde tijd, het hek dat ’s avonds laat op nachtslot gaat en verlichting die zich aanpast op de temperatuur en de mensen die aanwezig zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te automatiseren.

Kies voor goede kleuren

Muren in de woning zijn niet enkel praktisch, maar kunnen ook zorgen voor een verbeterde sfeer. Daartoe moeten ze echter wel de juiste kleuren bevatten. Denk daarom heel goed na over de kleuren die je in de woning gebruikt. Probeer moderne, rustige en landelijke kleuren te combineren – uiteraard op zo’n manier dat jij je er prettig bij voelt.

Houd het prettig

Soms slaan mensen door naar het extreme en willen ze een woning te modern maken. Het gevolg daarvan kan een woning zijn die geheel zwart en wit is ingericht. Als je dat mooi vindt dan is dat natuurlijk prima, maar veel mensen vinden het prettig als de woonkamer niet zo steriel aanvoelt.

Buiten hoort bij binnen

Een andere tip is om het uitzicht van en naar buiten ten volste te benutten. De buitenwereld is een verlengde van het interieur en kan – mits goed toegepast – mooi benadrukt en uitgelicht worden. Je voegt hiermee extra leven toe aan de woning.

Leven verlevendigt

Tenslotte is het vaak raadzaam om op een of andere manier leven toe te voegen aan de woonkamer. Denk hierbij aan een dier – al is het maar een goudvis – of planten. Beide verlevendigen de woning.