Badkamer en toilet

Welke wastafel past het best in je badkamer?

Geschreven door admin

Je wil een nieuwe badkamer, maar wat voor wastafel moet je dan hebben? De keuze is reuze! Dat is natuurlijk mooi, maar vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn wij er om enkele tips te geven over wat voor wasbak je het beste kunt kiezen.

Wat voor type wastafel?

Er zijn tal van types wastafel. Je kunt een ingebouwde wastafel kiezen, een opbouw wastafel of een vrijstaande wastafel. De meest gekozen wastafels zijn tegenwoordig opbouw, wat betekent dat een vintage ogende wasbak net iets boven de wastafel uitsteekt. Dat ziet er leuk uit, maar is lang niet altijd even goed schoon te maken en te houden. Houd daar dus rekening mee!

Een enkele of een dubbele wastafel?

Vervolgens kun je nog kiezen tussen een enkele en een dubbele wastafel. Als je vaak met meerdere personen in de badkamer aanwezig bent, dan kan het handig zijn om voor een dubbele wastafel te kiezen. Wanneer dit eigenlijk zelden het geval is (houd ook rekening met de toekomst!) dan is dat wellicht wat overbodig en doet een enkele wastafel het ook prima.

Houd rekening met het schoonmaken

We hebben het net al kort de revue laten passeren, maar houd rekening met hoe gemakkelijk of lastig een wastafel schoon is te maken. Soms ziet een wastafel er echt enig uit en lijkt het echt wat voor jou, maar is de wastafel misschien weer heel lastig schoon te maken of erg kwetsbaar voor kalkaanslag. Laat je dan niet verleiden door de verkoper die misschien beweert dat het allemaal wel mee zal vallen, maar zoek dan verder naar een wastafel die beter bij je past. De keuze is immers reuze.