Badkamer en toilet

Tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

Geschreven door admin

Het kopen van een nieuwe badkamer is iets dat de meesten van ons slechts enkele malen in hun leven doen. Denk er daarom goed over na en laat je niet verleiden door gladde praatjes van dito verkopers. Om je de meest voorkomende valkuilen te besparen, geven we hieronder enkele tips om geslaagd een nieuwe badkamer te kopen.

Bedenk goed wat je precies wil

Allereerst is het zaak om goed te beseffen wat je precies wil. Het is goed om je te laten inspireren door het internet, magazines en showrooms om zo je eigen smaak vorm te geven. Pas wanneer je veel verschillende badkamers hebt gezien, is het mogelijk om onder woorden te brengen wat je precies wil. Natuurlijk kun je plaatjes van mooie badkamers die je tegenkomt in magazines of op internet opslaan of uitknippen. Zo weet je later nog precies wat je ook alweer bedoelde!

Teken niet te snel

Een tweede valkuil is dat mensen vaak te snel tekenen. Een verkoper heeft een mooie aanbieding gedaan die om wat voor reden dan ook zo snel mogelijk ondertekend moet worden. Teken vandaag nog, dan krijg je dit en dat er gratis bij, wordt er een korting geregeld, of kun je op een andere manier een mooi voordeeltje krijgen. Ga daar niet op in en laat je niet verleiden. Denk goed na over waar je precies voor tekent en vraag eventueel bij andere zaken een offerte op voor dezelfde badkamer. Zo krijg je een goede indruk over wat jouw badkamer echt moet kosten. Zorg ook dat echt alles duidelijk is. Laat je niet ompraten door een verkoper die beweert dat het wel goed komt, dat dit en dat na het tekenen nog wel geregeld kan worden. Laat alles goed en duidelijk zwart op wit zetten!