Interieur Verbouwen

Welke verschillende soorten jaloezieën zijn er?

Geschreven door Victor

Er kan bij het bekijken van het aanbod met jaloezieën op de markt worden vastgesteld dat er menig aantal verschillende mogelijkheden bestaan. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen horizontale en verticale jaloezieën, wat bovendien ook te denken van de verschillende soorten materialen waar gebruik van kan worden gemaakt? Het aanbod met verschillende soorten jaloezieen maakt namelijk niet alleen het verschil tussen horizontale en verticale exemplaren duidelijk, daarnaast zal je ook een keuze kunnen maken uit menig aantal verschillende soorten materialen. Hout, PVC en aluminium zijn wat dat betreft slechts enkele van de mogelijkheden die voorhanden zijn. Ontdek alles over de verschillende soorten jaloezieën door middel van de onderstaande informatie!

  • Horizontale en verticale jaloezieën

Bij het bekijken van de verschillende soorten jaloezieën zal er in eerste instantie een onderscheid gemaakt dienen te worden tussen enerzijds de verticale en anderzijds de horizontale jaloezieën. Het spreekt voor zich dat in het bijzonder de horizontale exemplaren het bekendst zijn bij de massa. Dit gezegd hebbende is het zo dat ook de verticale jaloezieën in bepaalde situaties meer dan de moeite waard kunnen zijn om te overwegen. Wil jij graag meer te weten komen over de verticale en de horizontale jaloezieën? Dan is dat perfect mogelijk door je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie. 

  • 1.) Horizontale jaloezieën 

Van alle verschillende soorten jaloezieën welke op de markt zijn terug te vinden spreekt het voor zich dat vooral de horizontale exemplaren het bekendst en tevens ook het populairst zijn. Er wordt naar degelijke jaloezieën in de praktijk veelal verwijzen als hebbende zogenaamde Venetiaanse jaloezieën. Het gaat hierbij om jaloezieën die door middel van een stokje gekanteld kunnen worden. Bovendien is het mogelijk om ze met een ketting naar omhoog te trekken of naar omlaag te laten zakken. 

 

Horizontale jaloezieën staan erom bekend gemaakt te kunnen worden uit een verscheidenheid aan materialen. Dit zorgt er eveneens voor dat ze in de meest uiteenlopende prijsklassen verkrijgbaar zijn. Ben je van plan om jouw jaloezieën te integreren in een ruimte waarin er sprake is van een hoge vochtigheidsgraad? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een waterafstotend materiaal. Dit zorgt ervoor dat de jaloezieën probleemloos in elke gewenste ruimte kunnen worden gebruikt. Dit geldt dus eveneens voor de badkamer en de keuken. 

  • 2.) Verticale jaloezieën

Een tweede mogelijkheid binnen het aanbod met verschillende soorten jaloezieën zijn de verticale exemplaren. Voor deze jaloezieën geldt dat ze bestaan uit lamellen die verticaal hangen. In het merendeel van de gevallen zijn ze gemaakt uit stof, maar ook andere materialen zoals bijvoorbeeld PVC zijn mogelijk. Ze worden in de praktijk steeds verzwaard door middel van een bepaald gewicht. Ook bij dit type van jaloezieën zal je kunnen vaststellen dat ze volledig opengetrokken of gesloten kunnen worden. De keuze voor verticale jaloezieën wordt door veel mensen gemaakt omdat ze op die manier kunnen zorgen voor een romantische sfeer in de woning. Je dient er wel rekening mee te houden dat verticale jaloezieën in de praktijk eigenlijk niet als een volwaardige zonwering kunnen worden gebruikt. Dit voornamelijk omdat ze alsnog wat zonlicht door kunnen laten.

  • Welke jaloezieën zijn er voor jou het meest interessant?

Dat er verschillende soorten jaloezieën op de markt zijn terug te vinden mag ondertussen wel duidelijk zijn. De vraag die de meeste mensen zich dan ook stellen heeft te maken met hoe ze nu precies een keuze uit het aanbod dienen te maken. Wat dit betreft moet er rekening worden gehouden met een aantal concrete zaken. Het gaat daarbij om de volgende: 

 

  1. Over welke uitstraling moeten je jaloezieën komen te beschikken? 
  2. Heb je een voorkeur voor een bepaald type materiaal of niet? 
  3. Moe
  4. ten de jaloezieën dienst kunnen doen als volledige zonwering of niet? 
  5. In welke ruimte komen de jaloezieën te hangen? 

 

Bij het bekijken van het assortiment met verschillende jaloezieën zal je kunnen vaststellen dat er voor elke situatie wel een geschikt exemplaar bestaat. Dit gezegd hebbende is het zo dat jaloezieën in de praktijk zoals eerder al aangegeven geen volwaardige zonwering zijn. Hiervoor zal je dan ook nog gebruik moeten maken van een ander systeem. Ben je van plan om jaloezieën op te hangen in een vochtige kamer zoals bijvoorbeeld een keuken of een badkamer? Dan zal je daarvoor bij voorkeur willen kiezen voor een waterafstotend materiaal. Dat is minder van belang wanneer je de jaloezieën in de slaapkamer gaat ophangen. Dan is het dan ook vooral zaak om te kiezen voor meer sfeervolle exemplaren. Hoe dan ook, verdiep je altijd eerst even in het assortiment met verschillende soorten jaloezieën dat op de markt is terug te vinden vooraleer tot aankoop van een bepaald exemplaar over te gaan.

Tip! Bekijk de Bamboe jaloezieen van Doe Het Budget!