Interieur

Waarom een goed hoofdkussen cruciaal is voor een goede nachtrust

Kussens
Geschreven door admin

Veel mensen denken dat zij ’s nachts goed uitrusten wanneer ze op een goede bedbodem en een fijn matras slapen. Dit zijn inderdaad twee zaken die belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Er is echter meer dan een goede bedbodem en een fijn matras. Zo levert een goed hoofdkussen bijvoorbeeld ook een positieve bijdrage aan jouw nachtrust. Toch zijn er maar weinig mensen die dit weten. Hierdoor slaapt lang niet iedere Nederlander op een goed hoofdkussen. Zie je ook niet in waarom een goed hoofdkussen cruciaal is voor een goede nachtrust? Wij vertellen het je in deze tekst.

Kans op nekklachten is kleiner

Wie denkt dat een goede nachtrust enkel te maken heeft met de tijd die je in bed doorbrengt, heeft het mis. Je moet namelijk ook comfortabel kunnen liggen in jouw bed. Een hoofdkussen helpt hierbij. Waarom? Omdat dit kussen jouw hoofd ondersteunt. Hierdoor ligt jouw hoofd ’s nachts constant in een prettige positie. Dit verkleint de kans op nekklachten. Je merkt snel genoeg dat je een stuk beter uitgerust wakker wordt wanneer je op een goed hoofdkussen slaapt. En bovendien is de kans op een pijnlijke nek en een stuk kleiner.

Je ligt in een goede houding

Een tweede reden waarom een hoofdkussen cruciaal is voor een goede nachtrust, heeft te maken met de houding van jouw lichaam. Wanneer je zonder kussen zou slapen, neemt jouw lichaam geen natuurlijke houding aan. Dit is wel het geval wanneer je op een hoofdkussen slaapt. Jouw ruggengraat ligt hierdoor de hele nacht recht. Dit is een natuurlijke houding, waardoor je een stuk beter tot rust komt ’s nachts. Daarbij komt dat dit ook nog eens bevorderlijk is voor jouw rug. Met een goede houding in bed voorkom je namelijk dat je de volgende ochtend last hebt van een pijnlijke rug.

Wat is een goed hoofdkussen?

Ben je overtuigd van het feit dat een goed hoofdkussen cruciaal is voor een goede nachtrust? Dan wil je jouw huidige kussen mogelijk wel vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit is echter geen gemakkelijke opgave, want ieder kussen is anders. Zo zijn er bijvoorbeeld kussens met verschillende vullingen. Waarschijnlijk slaap je nu nog op een kussen met dons of wol als vulling. Overweeg in dat geval voor een latex hoofdkussen te gaan. Wanneer je voor dit kussen kiest, slaap je langer, beter en comfortabeler. Ook houdt het kussen zijn ideale vorm vast, waardoor jij een stuk rustiger slaapt dan op een hoofdkussen met een andere vulling. Hierdoor kom je volledig tot ontspanning en neem je de ideale houding aan. Zo voorkom je nek- en rugklachten. Kortom: met een latex hoofdkussen ben je verzekerd van een goede nachtrust.