Vloeren

Alle soorten isolatieplaten voor vloeren op een rijtje

Vloerisolatie
Geschreven door admin

Met de stijgende energie- en gasprijzen zijn veel consumenten druk bezig met het verduurzamen van hun huis. Dit kan op diverse manieren, denk hierbij aan het isoleren van je spouwmuur, dak of buitenmuur, maar ook door je binnenvloer te isoleren. Hieronder alle soorten isolatieplaten voor vloeren op een rijtje.

EPS platen

Deze plaatsoort bestaat uit vele bolletjes piepschuim en deze platen zijn redelijk goedkoop. Het zijn zeker niet de best isolerende platen, maar zorgen er dankzij hun hoge drukvastheid toch voor dat de vloer een stuk beter geïsoleerd is na het aanbrengen van EPS platen. De prijs voor deze platen ligt rond de vijfentwintig euro per m2.

XPS platen

Deze platen zijn een vorm van EPS platen, maar bevatten schuim in plaats van bolletjes piepschuim. Door de structuur die vrij dicht en gesloten is, ligt de isolatiewaarde ook hoger dan de EPS platen hierboven. De prijs ligt daardoor ook hoger dan EPS platen, namelijk rond de 35 euro per m2.

PUR platen

Deze PUR platen kunnen zorgen voor een goede isolatiewaarde van de vloer. Deze PUR platen zijn drukvast en bieden een goede isolatiewaarde. De prijs van de platen ligt gelijk aan de prijs van de EPS platen. Rond de vijfentwintig euro per m2.

PIR platen

PIR platen vormen de verbeterde versie van de PUR platen en bieden op dit moment de beste isolatiewaarde om je vloer goed te kunnen isoleren. Deze platen zijn net zo dun of zelfs dunner dan PUR platen, maar bieden een betere drukvastheid en hogere isolatiewaarde. De prijs van deze platen liggen tussen de twintig en veertig euro per m2.  

Kijk voor de juiste isolatieplaten voor vloeren op Vloerisolatie-info.nl en bekijk welke isolatieplaten het beste geschikt zijn voor jouw vloer. Wil je de vloer van de ruimtes isoleren waar je vaak te vinden bent in huis en heb je weinig ruimte om dikke isolatieplaten aan te brengen? Dan kom je al snel uit op PUR of PIR platen om je vloer te isoleren. Deze platen zijn dun en bieden ook nog eens een goede isolatiewaarde, wat ervoor zorgt dat je vloer minder koud zal aanvoelen en de warmte beter behouden zal blijven.

 

Ga je een zolder of kelder isoleren? Dan zijn EPS of XPS platen vaak de juiste keuze gezien isolatiewaarde in combinatie met de dikte van de platen. Deze platen kunnen ook erg goed tegen weersinvloeden zoals vocht of kou/warmte. Daardoor zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken om zolders of kelders mee te isoleren.