Uitbreidingen

Welke dakkapel is duurzaam?

Geschreven door Victor

Het is interessant om de woning middels een dakkapel in Breda uit te bouwen. Menig zolder voelt aan als smal en donker, maar zodra er een dakkapel is, dan is het ineens een ruime lichte kamer. In dit artikel aandacht voor duurzaamheid en antwoord op de vraag, welke type dakkapel is het meeste duurzaam?

Vaak is de zolder een probleem

Veel zolders zijn als het hoog zomer is erg warm. Als dit bij jou het geval is, realiseer je dan dat je in de winter letterlijk voor buiten stookt. Warme lucht stijgt, het gaat via het trapgat en door de vloeren naar boven, en dan via het dak naar buiten. Je kunt de vraag, welke type dakkapel Breda is het meest duurzaam, niet eenzijdig beantwoorden, want het is een gedeelte van een totaal. De dakkapel Breda zelf is meestal van kunststof, dus onderhoudsvrij. Je hoeft aan een kunststof dakkapel Breda nooit te schuren wat fijnstof geeft, en te lakken waarbij vluchtige stoffen vrijkomen, maar met isoleren moet de hele zolder aangepakt worden. Reken dus bij de aanschaf van een duurzame dakkapel ook nog extra kosten om de zolder goed te isoleren, maar besef dan dat je die kosten snel terug zal verdienen middels een lagere energierekening.

Warmte werend glas doet veel

De meeste dakkapellen zijn dus van onderhoudsvrij kunststof, dit is al gunstig met de duurzaamheid. Maar hoe zit het met het isoleren? Het mooie is dat er prefab kunststof dakkapellen zijn die van dat warmte werend HR ++ glas hebben, en dat doet wonderen. Velen denken aan het comfort van een koele woning tijdens een hittegolf, maar HR ++ glas werkt tweeledig want de warmte werende werking is ook naar binnen toe. In de winter kun je de warmte beter in huis houden als je ramen van HR ++ glas hebt.

Stikstof en PFAS speelt amper een rol

Een tijd terug heeft het bouwen en verbouwen even stil gelegen vanwege de PFAS- en stikstofcrisis. Bij het uitbouwen van een woning kan dat een rol spelen, maar bij het plaatsen van een dakkapel Breda is het minimaal. PFAS speelt waarschijnlijk geen enkele rol en stikstof gaat niet verder dan de vrachtwagen en hijskraan die nodig zijn om de prefab dakkapel te plaatsen. Dus, welke type dakkapel is het meeste duurzaam? Een onderhoudsvrije kunststof dakkapel met HR ++ glas, en beschouw na het plaatsen de zolder als één geheel. Geef het isoleren van de zolder alle aandacht, en je verkrijgt een moderne duurzame woning.

 

Bron: Jouwinboedel.nl