Verbouwen

Aluminium Composiet als oplossing voor gevelbekleding

Geschreven door Victor

Bij de realisatie van nieuwbouwprojecten worden er steeds vaker kunststof gevelpanelen ingezet. Het gaat hier om de kunststoffen HPL (high pressure laminate) en ACP (Aluminium composiet).  Etalbond®FR is, binnen de Aluminium composiet range, een recent voorbeeld van een gevelplaat die specifiek voor deze toepassing is ontwikkeld. Het toepassen van Etalbond®FR panelen biedt de aannemer voordelen bij de installatie en waarborgt de eindgebruiker van een duurzame geveloplossing.

Etalbond®FR, een gevelplaat met bijzondere kenmerken

De dikte van Etalbond®FR platen bedraagt 4 mm. De plaat is samengesteld uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dikte. Etalbond®FR 4 mm voldoet hiermee aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Voor situaties waar hogere eisen aan de brandwerendheid gesteld worden, heeft de aannemer de keus om de A2 uitvoering in te zetten. Deze A2 uitvoering voldoet namelijk aan de brandklasse A2, s1, d0.

Ter bescherming tegen weersinvloeden is de buitenzijde van de aluminium toplaag voorzien van een hoogwaardige PVDF coating. Daar Etalbond®FR volledig recyclebaar is, kunnen reststukken en gebruikte gevelpanelen op een verantwoorde wijze hergebruikt worden. Hiermee wordt onnodige belasting van het milieu voorkomen.

Etalbond®FR platen laten zich goed bewerken

De bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR platen zijn heel divers en veelal met een standaard machine uitrusting uit te voeren. Zagen, boren, frezen en buigen zijn bewerkingen die probleemloos uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kunnen deze gevelplaten ook bedrukt en beletterd worden, wat weer veel mogelijkheden biedt in het realiseren van een creatief design.

Veel verschillende uitvoeringen behoren tot de mogelijkheden

Etalbond®FR platen zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Qua kleurstelling zijn in principe alle beschikbare Ral- en Pantone (PMS) mogelijk. Hierdoor kan per project een eigen projectkleur geproduceerd worden. Dit met een glansgraad die ligt tussen de 5 en 80%. Ook specifieke structuren zoals een beton- of houtlook behoren tot de mogelijkheden. Op vinkkunststoffen.nl kunt u meer informatie vinden over de mogelijkheden van Etalbond®FR gevelpanelen.