Tuin

Trend alert: kunstgras op je balkon!

Geschreven door admin

Kunstgras is helemaal hip. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker in plaats van natuurlijk gras. Zo ook op balkons: op een balkon is echt gras niet mogelijk, maar kunstgras kan daar wel gewoon op gelegd worden. Nu kun je dus echt een groen balkon creëren, samen met de plantjes die je daar waarschijnlijk al hebt staan.

Groen balkon realiseren met kunstgras

Echt gras op balkons zie je zelden. Vaak komt er te veel of juist te weinig zon. Daarnaast heeft gras veel water nodig en zijn de meeste balkons daar helemaal niet geschikt voor. Kortom, een balkon is geen goede plek voor echt gras. Kies je voor kunstgras, dan kan dat wel prima op het balkon. Je kunt kunstgras gewoon neerleggen en verder hoef je er geen aandacht meer aan te besteden. Het kunstgras kun je eventueel vastkitten, maar dat is niet nodig. Veel mensen laten kunstgras gewoon los liggen en plaatsen daar plantenbakken, tafels en stoelen op. Maak van je balkon dus een gezellige groene oase waar je lekker tot rust kunt komen na een drukke werkdag.

Kunstgras vraagt weinig onderhoud

Kunstgras vergt nauwelijks onderhoud, ook wanneer je dit op het balkon legt. Je hoeft het niet te maaien, geen water te geven, niet te bemesten of bekalken. Sowieso is het onhandig om gras te gaan maaien op het balkon, want dan zul je de grasmaaier telkens naar het balkon moeten slepen. Ook randjes bijknippen hoeft niet. Op jaarbasis scheelt dit niet alleen een hoop tijd, maar ook geld. Je hoeft geen grasmaaier meer te kopen en ook bespaar je veel geld op de energie- en waterrekening. 

Duurzaam: kunstgras heeft een levensduur van 10 – 15 jaar

Kunstgras is duurder in aanschafprijs dan echt gras, en dat is een van de redenen waarom mensen vaak toch niet voor kunstgras kiezen. Echter moet je niet puur naar de aanschafkosten kijken, want op de lange termijn is kunstgras juist goedkoper. Leg je eenmaal kustgras op het balkon, dan blijft dit ook echt groen. Je hoeft je nooit zorgen te maken over de hoeveelheid zon en water. En heb je kinderen of huisdieren, dan zullen zij ook blij zijn met kustgras. Spelen en vallen is een stuk minder pijnlijk en kunstgras voelt lekker zacht aan. Het is de ideale ondergrond voor speeltoestellen, al heb je daar waarschijnlijk niet superveel ruimte voor op een balkon. Als je kunstgras van goede kwaliteit kiest, dan gaat dit jaren mee, soms wel tot 15 jaar. Als je de aanschafkosten dus door het aantal jaren in gebruik deelt, dan zul je zien dat je een stuk goedkoper uit bent dan wanneer je voor echt gras + extra bijkomende kosten (water, energie, grasmaaier, mest, kalk) kiest!