Uncategorized

Welk hout wordt er gebruikt voor uw blokhut?

U wilt een blokhut kopen maar wilt wel graag weten wat voor soort hout hiervoor gebruikt wordt. Het moet namelijk wel van goede kwaliteit zijn en niet zomaar kapot kunnen gaan.  In deze blog vertellen wij precies waar het hout van Lugarde vandaan komt en waarom de kwaliteit van het hout zo hoog is.

Oorsprong van het hout

Een veelgestelde vraag die wekelijks wel weer voorbijkomt is waar het hout van Lugarde nou eigenlijk vandaan komt? Het hout van Lugarde komt uit de meest noordelijke delen van Europa waar een koud klimaat aanwezig is. Omdat daar een koud klimaat aanwezig is groeien de bomen langzamer. Dit houdt dan automatisch in dat de jaarringen van deze bomen dichter op elkaar komen te staan. Doordat deze jaarringen zo dicht op elkaar staan wordt het hout erg sterk en van een hogere kwaliteit. Het verschil met bomen die worden gekapt bij een warmer klimaat kunt u direct zien. Juist de kwaliteit en dikte van het hout is een van de voornaamste redenen waarom de producten van Lugarde z’n lange levensduur hebben. Hierdoor zijn de blokhutten en tuinhuizen van Lugarde erg populair onder de consument en ook door de goede beschermlaag die nog aangebracht wordt blijft het hout nog langer zijn kwaliteit behouden.

Lugarde heeft zichzelf de taak gegeven om 1.2 bomen te herplanten voor elke door Lugarde gekapte boom. Dit houdt dus in dat er 12 bomen komen te staan waar Lugarde er 10 wegkapt.  Via onze 3D-configurator kunt u een eigen blokhut op maat maken waardoor uzelf voor de keuze komt te staan om de perfecte blokhut te ontwerpen. Bent u nog niet overtuigt? Kijk dan gerust op onze site of neem contact met ons op en dan bespreken we samen alle mogelijkheden.