Verbouwen

De voordelen van een dakkapel 

Geschreven door admin

Wanneer we in huis ruimte te kort komen, is het plaatsen van een dakkapel de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om meer ruimte te krijgen. Door een dakkapel te plaatsen, krijg je er veel loopruimte op de zolder bij. Hiervan kun je gemakkelijk een extra kamer maken, zodat je woning in principe groter wordt. Je krijgt op de zolder ook voor meer lichtinval. Door gebruik te maken van openslaande ramen zal de zolder niet zo warm meer worden dan toen je alleen maar kon luchten door gebruik te maken van een dakraam. Wat ook een belangrijk voordeel bij het plaatsen van een dakkapel is dat de waarde van je woning stijgt.

De voorbereidingen

Als je een dakkapel wilt hebben, zijn daar meerdere mogelijkheden voor. Je moet je eerst goed laten inlichten welke mogelijkheden je allemaal hebt. Voordat je je gaat verdiepen in de soorten dakkapellen moet je eerst nagaan of je een vergunning van de gemeente krijgt. Wanneer je de aanvraag indient, zullen ze daar vaak niet moeilijk over doen. Je moet hem in de meeste gevallen aan de achterzijde van je dak plaatsen. Wanneer je de goedkeuring hebt, kun je verder gaan het uitzoeken van de dakkapel die je wilt hebben.

Materiaalkeuze

Je kunt een dakkapel van hout, kunststof, polyester of een prefab dakkapel nemen. Een prefab dakkapel wil niets anders zeggen dan dat je er bijvoorbeeld in een showroom een uitzoekt en die dan bestelt. Deze wordt dan kant en klaar in een fabriek gemaakt en met een kraan op het dak geplaatst. De aannemer, die je in de arm hebt genomen, heeft de ruimte op de afgesproken datum vrijgemaakt waar hij moet komen. Na het plaatsen kan de aannemer het buiten en binnen afwerken.
Een houten dakkapel kan ook helmaal worden opgebouwd door een aannemer. Het nadeel van hout is dat het regelmatig geschilderd moet worden. Nu kan de aanschaf van een houten dakkapel wel goedkoper zijn dan een van kunststof of polyester, maar hout moet onderhouden worden. Hierbij heb je dus terugkomende kosten.

Kosten dakkapel

Je moet op de eerste plaats bepalen wat de grootte van de dakkapel van Polyworkxdakkapel.nl kan worden. De grootte is van invloed op de kosten. Hoe groter hoe duurder. Ook moet je nagaan hoeveel ramen je wilt hebben en het soort. Je kunt vaste ramen nemen, maar het is wel belangrijk dat er minimaal een raam opengaat om te luchten. Een raam wat opengaat, is duurder dan een vast raam. Hij zal moeten worden afgehangen met goede scharnieren en sluiting. Ook het glas, dat je wilt hebben, is belangrijk. Dubbel glas is duurder dan enkel glas, maar bespaard veel energie. Wil je een plat dak van de dakkapel of wil je er een die met het dak meeloopt. Een meelopend dak van je dakkapel is mooi, maar je hebt binnen wel minder loopruimte.

Offerte

Laat, wanneer je besloten hebt dat je de dakkapel door een aannemer laat opbouwen, meerdere offertes maken. Vergelijk de prijzen en neem dan die aannemer die een goede prijs heeft en waarin je het meeste vertrouwen hebt. Laat het plaatsen helemaal over aan de aannemer. Hij zal ook zorgen dat het glas en dergelijke op tijd wordt geleverd.
Een dakkapel levert je extra woonruimte op, zodat je meer wooncomfort hebt en de waarde van je huis stijgt. Van een goed geplaatst dakkapel heb je nooit spijt.