Interieur

Waterbed: ja of nee? Lees hier de voor- en nadelen!

bed
Geschreven door admin

Ben jij op zoek naar een nieuw bed? Dan wik en weeg jij de verschillende opties zorgvuldig met elkaar af. Je kunt natuurlijk kiezen voor een boxspring, maar het is ook mogelijk om voor een waterbed te gaan. Je hebt ongetwijfeld weleens verhalen gehoord van mensen die een waterbed hebben. Heb jij zelf nog niet eerder een waterbed gehad, maar overweeg je wel zo’n bed aan te schaffen? Dan wil je ongetwijfeld weten of jij hier wel goed aan doet. Ditzelfde geldt voor een dekbed. Op zoek naar een goed dekbed? Vraag dan ook eerst naar meer informatie. Het is immers zonde wanneer jij het bed koopt en het later toch niet bevalt. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen van een waterbed op een rijtje.

Verschil waterbed vs. matras

Allereerst lichten wij even kort het verschil tussen een waterbed en een matras uit. Waar een matras gevuld is met schuim, is een waterbed gevuld met kunststofzakken die gevuld zijn met water. In vergelijking met matrassen heeft een waterbed een verhoogd comfort. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om hun gewone matras te vervangen door een matras gevuld met water. Uiteraard zit er verschil in de waterbedden. Wij raden je dan ook altijd aan een vergelijking te maken voor jij er eentje koopt.

De voordelen van een waterbed

We trappen af met de voordelen van een waterbed. Het eerste voordeel van zo’n bed is dat het de lichaamsvorm altijd volgt. Dit zorgt dat jij altijd in een goede houding ligt tijdens je slaap. Daarnaast hoef jij bij een waterbed niet meer bang te zijn voor huisstofmijt of andere beestjes. Zij kunnen zich namelijk niet nestelen in het matras. Heb jij een waterbed met thermische verwarming? Dan heeft dit bed nog een groot voordeel. Jij kunt jouw bed dan voorverwarmen en dat is natuurlijk heerlijk op koude winterdagen.

Wat zijn de nadelen?

Naast de voordelen kleven er natuurlijk ook een aantal nadelen aan een waterbed. Aangezien het matras gevuld is met zakken water, kan er een lekkage ontstaan. Tevens ontbreekt het bij sommige waterbedden aan stabiliteit. Op zich logisch natuurlijk, want jij ligt op water. Naast een onstabiele lighouding kun je het water soms ook horen klotsen. Niet iedereen vindt dit prettig. Maak dus altijd een goede afweging of een waterbed echt iets voor jou is. Weet je het niet zeker? Bezoek dan eens een speciaalzaak. Hier kun jij ongetwijfeld een waterbed uittesten. Dit maakt het een stuk makkelijker om een keuze te maken.