Interieur

Tweepersoons boxspring kopen

Je slaapt niet meer lekker. Je ligt ’s nachts te draaien en te woelen en in de ochtend heb je last van je rug. Dat kan betekenen dat het de hoogste tijd is, om een nieuw bed te gaan kopen. Voor veel mensen niet de makkelijkste taak. Goede nachtrust is belangrijk. Dat maakt dat een goed bed minstens zo belangrijk is. Zonder een bed waar je lekker op ligt, verdwijnt een goede nachtrust als sneeuw voor de zon.

De zoektocht

Het kan wel even duren voordat je het juiste bed gevonden hebt. Waar moet je beginnen met de zoektocht? Wil je een tweepersoons ledikant? Of wil je een tweepersoons boxspring kopen? Een tweepersoons ledikant bestaat vaak uit een lattenbodem en een tweepersoons matras. Jij en je partner kunnen verschillende wensen hebben. Het hoeft niet zo te zijn dat je partner net zo lekker ligt op een matras als dat jij doet. Dan is een tweepersoons boxspring kopen de uitkomst. Je kunt namelijk kiezen voor 2 verschillende matrassen.

De opbouw van een boxspring

Een boxspring is opgebouwd uit twee of drie verschillende onderdelen. Het onderste gedeelte van een tweepersoons boxspring, is gestoffeerd en bestaat uit veren. Deze geven veerkracht over het hele bed. Eigenlijk zijn het twee losse bedden die je aan elkaar bevestigd. Op dit gestoffeerde gedeelte komt een matras. Ook hier is het mogelijk een tweepersoons matras te kiezen, maar we gaan voor het gemak uit van twee losse matrassen. Deze matrassen kunnen wit zijn of je kunt ze mee laten stofferen in dezelfde kleur als de rest van de boxspring. Op deze matrassen kun je nog een topper leggen. Zo worden de 2 matrassen een geheel en bovendien geeft een topper extra comfort.

De keuze

Als je op zoek gaat naar een bed, zorg dan dat je goed uitgerust bent. Een tweepersoons boxspring kopen is een nauwkeurig werkje. Als je niet goed uitgerust op pad gaat, ligt elk bed namelijk lekker. Je wil een mooi bed dat is logisch, maar je kunt beter eerst op zoek naar het beste ligcomfort. Daarna kun je kijken wat de mogelijkheden zijn als het gaat om vormgeving. Probeer matrassen uit, neem je tijd en voel je niet schuldig tegenover de verkoper. Jij moet namelijk de aankomende tien of vijftien jaar op het bed liggen wat je uitkiest, niet de verkoper. Stel vragen, laat het matras wat lekker ligt, verplaatsen naar een boxspring die je mooi vindt en kijk of het nog steeds lekker ligt. Probeer het matras met een topper of probeer verschillende toppers uit.

Neem je tijd

Kom je er niet uit? Maak dan geen overhaaste beslissing. Ga nog eens naar een andere winkel, doe dit niet op dezelfde dag, want dat wordt teveel. Vond je de eerste tweepersoons boxspring die je geprobeerd hebt, toch lekkerder liggen? Ga dan terug en probeer deze nog eens uit. Als het bed weer zo lekker ligt als de eerste keer, dan weet je dat dit de tweepersoons boxspring is die je wilt kopen.

Bron: Slaaploods