Tuin

Wat kan ik met mijn balkon in het najaar?

Geschreven door admin

Een balkon lijkt voor veel mensen ideaal. Toch heb je lang niet altijd iets aan het balkon. Een balkon kan in de zomer soms veel te heet zijn, en in de winter weer veel te koud. Want wat kun je nu eigenlijk met een balkon in de wintermaanden?

Winterharde planten!

Allereerst is het belangrijk dat het balkon er niet zo troosteloos uitziet in de winter. Er zijn genoeg winterharde planten verkrijgbaar die dus ook in de winter gewoon op het balkon kunnen blijven staan. Deze planten zorgen in ieder geval nog voor een klein beetje kleur in de grijze, grauwe wintermaanden. Schaf dus eens een paar van die planten aan en zet ze op het balkon. U zult eens zien hoe erg het opknapt!

Sfeerverlichting

Niets is gezelliger dan verlichting in donkere maanden. Zeker in de periode rond Kerst is het extra leuk om het balkon te versieren. Het voordeel van het versieren van het balkon is dat het niet eens zo gek veel werk is. Gelukkig zijn de balkons meestal niet zo groot – en dat is nu dus weer een enorm voordeel.

U kunt zelfs een kerstboom op het balkon zetten en daar lichtjes in hangen! U kunt het uiteraard zo gek maken als u zelf wil. Zorg dat de hele flat jaloers wordt op uw balkon!

Lekker buiten zitten

Ook in de winter kan het heerlijk zijn om lekker buiten te zitten. Kleed u goed aan en ga eens een uurtje in de kou zitten; u zult zich verbazen hoe lekker dat eigenlijk is! Bovendien is de winterlucht enorm gezond. Veel bacteriën en ziektekiemen vriezen stuk in de winter, zodat de lucht extra fris en vers is. Daar krijgt u energie van. Bovendien is het heerlijk om na een koude sessie op het balkon weer het warme appartement in te gaan.