Ramen en deuren Tuin

De voordelen van schuifdeuren tussen het huis en de tuin

Geschreven door admin

U hebt ze vast wel eens gezien: gigantische schuifdeuren tussen het huis en de tuin. Je moet er uiteraard van houden, maar volgens mij houdt iedereen er stiekem wel van. Die schuifdeuren hebben immers best wel wat voordelen. We zullen ze hieronder op een rijtje zetten!

De tuin is je woonkamer

Allereerst kun je door de deuren helemaal open te schuiven de tuin veel beter bij de woonkamer betrekken. Waar velen slechts een deur open kunnen doen, kunt u met een schuifdeur de gehele achtertuin naar binnen halen. Dat is vooral praktisch als u kleine kinderen hebt. Ze kunnen zonder moeite van binnen naar buiten, zonder dat u ze uit het zicht verliest.

Ook kunt u makkelijker buiten gaan zitten. De drempel is letterlijk en figuurlijk lager wanneer de deuren helemaal open geschoven kunnen worden.

Sfeer en gezelligheid

Ten tweede zorgen schuifdeuren voor gezelligheid. Het staat enorm leuk wanneer de achtertuin op een dergelijke manier bij de woonruimte betrokken kan worden. De sfeer en de natuur wordt daarmee in huis gehaald. Het verrijkt als het ware de sfeer binnenshuis. Is dat niet heerlijk?

Gezonde lucht

De buitenlucht is vaak vele malen gezonder dan de lucht die in huis hangt. Door schuifdeuren geheel open te schuiven, kan het goed doorluchten in huis. Hierdoor wordt de lucht geheel ververst en krijgt u dus weer heel veel energie van de frisse lucht.

Dat is vooral gezond met mensen die problemen aan de luchtwegen hebben.

Let echter wel op; voor mensen met hooikoorts en soms andere beperkingen kan het juist een drama zijn om de deuren open te gooien. De pollen en andere in de lucht zwevende delen komen daarmee immers met gemak naar binnen. Niet iedereen heeft hier echter last van, dus voor velen zal de buitenlucht juist wel verfrissend en energie gevend werken.