Verbouwen

Creëer een mooie speelruimte voor uw kinderen.

Geschreven door admin

Veel mensen klagen over het gebrek aan speelplezier bij de huidige generatie kinderen. Kinderen lijken alleen nog maar tevreden en gelukkig te kunnen worden van computerspellen en spellen op de smartphone. Voor de ouders die daar helemaal niet zo tevreden mee zijn, is het wellicht een optie om een leuke speelruimte voor de kinderen te creëren.

Speelruimte? Ik heb geen ruimte!

Veelal is een woning helemaal vol gepland. U hebt vaak niet zomaar even een extra kamer over die u als speelruimte zou kunnen inrichten. Maar wat dan?

Probeer creatief te zijn! Hebt u wellicht een eigen garage bij het huis terwijl er in de straat ook voldoende plek is om te parkeren? Offer dan een deel van die garage op en maak daar een speelruimte van.

Wanneer ook dat geen optie is, kunt u nog overwegen om een aan- of uitbouw te laten plaatsen. Hiermee creëert u in één klap een enorme zee van extra ruimte. Daardoor kunt u alsnog een ruimte vol stoppen met speelgoed.

Wat moet het kosten?

Een eerste gedachte van veel ouders zal zijn: wat zal dat allemaal wel niet gaan kosten?

Wel, het hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Uiteraard is het plaatsen van een aan- of uitbouw nog wel redelijk kostbaar, maar wanneer u ziet hoeveel ruimte u daar voor terugkrijgt, valt dat vaak ook nog wel mee. Bovendien kunt u de ruimte veelal als garage gebruiken wanneer de kinderen groot geworden zijn.

Speelgoed hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Kinderen zijn met kleine dingen al snel gelukkig. Misschien kent u nog wel iemand die van zijn of haar speelgoed af wil, of hebt u een kringloopwinkel in de buurt. Kijkt u daar gerust eens rond! Een kinderhand is gelukkig al snel gevuld.