Uncategorized Verbouwen

Wat is een NEN2580 meting en hoe werkt dat?

NEN2580 meting
Geschreven door Victor

Voor het verkopen, kopen en huren van een woning is het belangrijk om goed inzicht in een woning of pand te krijgen. Natuurlijk is de bezichtiging heel belangrijk, maar een rapport met alle afmetingen van een pand is net zo belangrijk. Het is als koper of huurder belangrijk dat alle informatie over een woning of pand transparant wordt gedeeld zonder enige misleidingen of misverstanden.

 

Metingen van bijvoorbeeld de gebruiksoppervlakte (GBO), bruto vloeroppervlakte (BVO) en verhuurbaar vloeroppervlakte (VVO) conform de NEN2580 meting zorgt ervoor dat er geen onduidelijkheid bestaat over het oppervlak van een woning of pand.

Wat is een NEN2580 meting?

De NEN2580 is een norm die wordt gesteld op het afnemen van metingen voor verschillende dimensies. Zo worden er bepaalde richtlijnen gesteld op de inhoud en oppervlakte van woningen en gebouwen. De NEN2580 is bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen discussies kunnen ontstaan bij de manier van metingen doen. De metingen moeten door een expert uitgevoerd worden die over voldoende kennis beschikt om volgens de NEN2580 richtlijnen de metingen te doen. 

Metingen laten doen

Voor een accurate NEN2580 meting is het altijd nodig om hulp in te schakelen van een specialist. Hiervoor moet er gekeken worden naar bedrijven die NEN2580 gecertificeerd zijn. Bij het bedrijf moet vervolgens een afspraak gemaakt worden om de metingen op locatie te maken. Op de afgesproken datum zal een specialist de locatie bezoeken om de metingen uit te voeren.

Meetrapport laten maken

Na het maken van de metingen is het mogelijk om het rapport te maken voor een woning of een pand. Het rapport geeft alle informatie weer die nodig is voor een koper of huurder. In het rapport staan alle begrippen die nodig zijn voor de NEN2580 en de meetgegevens met een eventuele 2d en 3d plattegrond. Voor meer informatie over het rapport en het aanvragen van een meting kun je kijken op NENmetingen.nl. Dit professionele bedrijf beschikken over de juiste certificaten om NEN2580 metingen uit te voeren.