Interieur

Scandinavisch vloerkleed

Geschreven door Victor

De aankleding van je woning bestaat uit een unieke verzameling van spullen die jij mooi vindt. Er zijn ongelofelijk veel artikelen waaruit kan worden gekozen, zoals tafels, stoelen, banken, kasten, eetkamers, vloerbedekking en accessoires. Eén van de sterk sfeerbepalende elementen in een inrichting is een Scandinavisch vloerkleed. Dat zorgt er uiteraard ook voor dat het lekker warm aanvoelt in je woonkamer. Maar de uitstraling van zo’n vloerkleed zorgt ook voor warme gevoelens. Dat komt onder anderen door de natuurlijke kleuren die als basis worden gebruikt. Deze natuurlijke kleuren zijn uitstekend te combineren met houten accenten in je woonkamer. Zowel geschilderd hout als onbehandeld hout gaat goed samen met dit soort vloerkleden.

Gedurfde ontwerpen

Bij een Scandinavisch vloerkleed gaat het niet over één type vloerbedekking. Er zijn vele honderden van dit type vloerkleden verkrijgbaar, elk met een totaal eigen ontwerp en uitstraling. Toch zijn er wel een aantal algemene kenmerken, waaraan je deze kleden kunt herkennen. Ten eerste is dat de witte basiskleur, in de meeste gevallen aangevuld met pastel kleuren, grijs en zwart. Het totaal zorgt voor rustige, lichte en zachte kleurbeelden. Desondanks zorgt het ontwerp ervoor dat je echt een karakteristiek product in huis haalt. Want naast die rustige basis zijn het best gedurfde ontwerpen, met een uitermate moderne uitstraling.

Strakke vormen

Wat het meest opvalt bij een Scandinavisch vloerkleed is dat er altijd een strakke geometrische vorm wordt gebruikt. Dat kan bestaan uit repeterende ronde vormen, golvende lijnen, kartelranden, vierkanten, driehoeken, motieven op basis van een geplaveide straat, etc. Het zijn in elk geval vormen die een statement maken en het is een kwestie van smaak of een vorm wordt gebruikt die jou aanspreekt. Wat ook opvalt, is dat naast de bekende lichte basiskleuren soms heel opvallende kleuren voor de motieven worden gebruikt. Zoals fel geel, gras groen, roze, en hel blauw. In veel van de geometrische vormen komen deze kleuren meermalen voor. Desondanks blijven de vloerkleden een rustige uitstraling houden.

Materialen

Het assortiment aan vloerkleden in de Scandinavische stijl is erg groot. Er zijn niet alleen veel verschillende ontwerpen, maar die worden ook in allerlei uitvoeringen geleverd. Er zijn langharige en kortharige vloerkleden in allerlei soorten materialen. Verreweg de meeste vloerkleden zijn gemaakt van polyester. Dat is erg sterk en prima schoon te houden. Maar je kunt ook kiezen uit acryl, katoen, kunststof en zelfs jute. Door middel van filters zijn allerlei andere aspecten van de vloerkleden af te stemmen op je wensen, zoals de afmetingen, de prijs en de kleur.

 

Tip: NADUVI