Verbouwen

Duurzaam klussen? Kies voor tweedehands bouwmaterialen

Geschreven door Victor

Als je duurzaam wilt klussen is het verstandig om te kiezen voor tweedehands bouwmaterialen. Tweedehands bouwmaterialen zijn namelijk beter voor het milieu. Lees met een gerust hart verder als je meer te weten wilt komen over duurzaam klussen en alles wat daarbij komt kijken.

Geen extra grondstoffen

Je hebt geen extra grondstoffen nodig als je tweedehands bouwmaterialen aanschaft. Dit betekent niet dat je zomaar iets kunt kopen als je gaat klussen, want het is belangrijk dat de tweedehands bouwmaterialen van hoogstaande kwaliteit zijn. Het is namelijk belangrijk dat het niet ineens gaat tochten in je huis omdat je tweedehandse spullen hebt gebruikt. Als je kozijnen wilt is het raadzaam te kijken naar drievoudig glas. Bovendien is het slim om kozijnen uit te kiezen die goed isoleren.

Aardgas

Het is een kwestie van tijd of niemand gebruikt meer aardgas. Als je een inductieplaat koopt ben je hierop alvast voorbereidt. Het is heel erg aan te raden om tweedehands dakpannen te kopen. Meestal kopen mensen namelijk teveel dakpannen en deze blijven dan allemaal over. Maak hier slim gebruik van en koop tweedehands dakpannen. Bovendien hebben dakpannen een lange levensduur.

Verstandige keuzes

Je moet altijd rationeel blijven als je tweedehands inkopen gaat doen. Niet alle soorten hout zijn geschikt voor alle doeleinden. De bouwmarkt heeft waarschijnlijk meer opties dan de tweedehands markt, maar met wat speurwerk zul je vast en zeker hout vinden dat past bij het doel waarvoor je het hout wilt gebruiken. Koop nooit tropisch hardhout zonder je grondig verdiept te hebben in dit type hout, want er zitten veel risico’s aan dit type hout.

Verf

Gelukkig kun je tegenwoordig ook duurzame verf kopen. Als verf een Europees Ecolabel heeft betekent dit dat er weinig pigment en vluchtige organische stoffen zijn gebruikt. Dit is dus een erg belangrijk label om in de gaten te houden als je verf gaat kopen. Bovendien kun je kijken of verf het NaturePlus-keurmerk heeft. Nu diverse tips op een rijtje zijn gezet over het slim inkopen van tweedehands bouwmaterialen, ben je klaar om een kijkje te nemen op Bergevoet.nl voor meer informatie. Het is beter voor het milieu om tweedehands bouwmaterialen te kopen, dus dit is zeker het overwegen waard.