Uncategorized

Wat is een IP camera?

Ip camera
Geschreven door admin

De IP camera is de combinatie van de mogelijkheden van een camera en de functionaliteit van een kleine computer die is verbonden met internet. Het is een veilige gok in termen van veiligheid en sereniteit. Toegegeven, de mogelijkheid om verbinding te maken met internet is momenteel mogelijk, ze zijn rechtstreeks verbonden met uw box dankzij wifi! Laten we eens kijken naar de voordelen die de IP camera tot een must maken in de wereld van videobewaking.

Jij camera, altijd en overal met een groot aantal functies!

Nieuwe generatie camera’s, IP camera’s genaamd, hebben een netwerkverbinding die toegang op afstand mogelijk maakt. Sluit je camera inderdaad aan op je internetbox en bekijk hem direct op je smartphone! Het principe is heel eenvoudig aangezien jij IP camera, die van stroom wordt voorzien, continu via wifi met jij box is verbonden. Je, aan jij kant, hoeft alleen maar op afstand verbinding te maken met jij box om de aangesloten apparaten te bekijken, inclusief jij IP camera. Het eerste voor de hand liggende gebruik is echter van het beveiligingstype. Jij IP camera is een perfecte bewakingscamera, zeer gebruiksvriendelijk en vooral toegankelijk op jij draagbare schermen, waar je ook een internetverbinding heeft. Zodat je zich in alle rust buiten je huis kunt verplaatsen terwijl je het in de gaten houdt. IP camera’s zijn niet alleen een bewakingscamera. Je kunt het inderdaad heel eenvoudig als webcam gebruiken of zelfs als een eenmalig bewakingsapparaat.

Het voordeel ten opzichte van analoog

Tegenwoordig zijn IP bewakingscamera’s een veel beter alternatief voor oude analoge camera’s. De installatie is in eerste instantie zuiniger. Een IP camerakit heeft doorgaans minder dan 10 apparaten. Bovendien breidt jij camerapark zeer eenvoudig uit. Qua kosten wint IP ook hier, al was het maar op het niveau van bekabeling, ongeveer drie keer goedkoper dan analoog. Zo zorgt de videobewakingstechnologie via deze camera voor de bediening van de camera’s op afstand en kunt je ze, de focus, de sluitermodus van de belichting en de gemotoriseerde beweging activeren of deactiveren.

Welke intelligentie in een IP camera?

De IP camera’s integreren allemaal bewegingsdetectiesystemen op basis van een analyse van de verandering in het aantal pixels op de videosensor. Om de detectiekwaliteit te verbeteren, integreren IP camera’s meer geavanceerde systemen zoals virtuele lijnoverschrijding of inbraakdetectie in een door de gebruiker gedefinieerde zone. Het maakt het dus mogelijk om ongerechtvaardigde waarschuwingen te minimaliseren en om een ​​mens of een auto in een scène te onderscheiden met een nauwkeurigheid van meer dan 90%.

Bron: Pro-Alarm