Uncategorized

4 voordelen van het gebruik van kunststof pallets op een rij

Geschreven door Victor

Kunststof, een materiaal die je vast vaak tegenkomt. En dat heeft te maken met het feit dat dit echt een geweldige materiaal is. Dus wat dacht je van kunststof pallets gebruiken? Dat heeft echt vele voordelen en wij vertellen je welke. 

Vervoer jij vaak producten met pallets? Goed idee. Zorg wel dat je goed weet als je pallets voor transport gebruikt waar je op moet letten. En dan gaan we jou nu alles vertellen over de voordelen van kunststof pallets.

Kunststof pallets zijn duurzaam

Dit is echt een groot voordeel aan pallets: ze zijn heel duurzaam. Een plastic pallet gaat namelijk super lang mee. Dat betekent dat je dus niet vlot na elkaar weer een nieuwe pallet hoeft te kopen. Deze gaan wel jaren mee. Dat is ontzettend goed voor het milieu, omdat je uiteraard geen nieuwe stoffen en materialen hoeft aan te boren. Daarnaast hoef je ze niet vroegtijdig weg te gooien. Nieuwe hoeven dus niet vaak gemaakt te worden. Ander mooi punt is dat je ook gebruikte pallets kunt aanschaffen. Voor iemand anders zijn ze misschien niet meer nodig, maar jij kunt ze nog perfect gebruiken.

Kunststof pallets zijn goedkoper

Dit punt hangt heel erg samen met het duurzame element van de pallets. Op lange termijn zijn plastic pallets namelijk goedkoper dan pallets van hout. Dat komt omdat je er veel langer mee doet; je hoeft ze dus niet vaak opnieuw te kopen. Daarnaast kun je ook de gebruikte aanschaffen en die zijn vaak lager in prijs.

Kunststof pallets zijn hygiënisch

Hygiëne is altijd erg belangrijk, maar vooral als je in de voedingswarenindustrie zit Jouw goederen kunnen dan niet besmet raken met een schimmel of een bacterie. Als je jouw producten vervoert op plastic pallets dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Mits je ze uiteraard schoonmaakt. Dat is een taak die jezelf moet doen, maar het schoonmaken is met een kunststof pallet zo gemakkelijk dat je geen reden hebt om het niet te doen. Je kunt gewoon schoonmaakmiddelen en water gebruiken. In tegenstelling tot hout gaat kunststof uiteraard niet rotten. 

Kunststof pallets zijn er in alle maten

Moet je iets kleins, groots, licht of zwaar vervoeren? Geen probleem. Kunststof pallets zijn er in alle maten. Daardoor is er altijd wel een pallet die bij jouw goederen past. Wil je met een open of gesloten dek? Zijn jouw producten zwaarder, dan kun je kiezen voor pallets met meer onderlatten.