Elektricien

Wat doet een servicemonteur?

servicemonteur
Geschreven door Victor

Als servicemonteur doe je het onderhoud aan machines en zorg je dat bedrijven en particulieren optimaal gebruik kunnen blijven maken van machines en gereedschap. Wat de klus ook is, jij hebt er verstand van en denkt in oplossingen en mogelijkheden. 

Als servicemonteur werk je zelfstandig en zorg je dat alles op tijd gecontroleerd wordt en waar nodig reparaties worden uitgevoerd. Je hebt een breed werkterrein. Je kunt denken aan machines, installaties tot constructies en alle bijbehorende technische aspecten. De duizendpoot binnen het bedrijf dus! 

 

Tip: zoek je werk in de omgeving van Nijmegen? Reageer op deze vacature monteur in Nijmegen en begin aan jouw droombaan!

Onderhoud en reparaties in goede handen

De ervaring leert dat onderhoud belangrijk is om dure en vaak tijdrovende reparaties te kunnen voorkomen. En daar ben je als servicemonteur dan ook verantwoordelijk voor. Je krijgt in je functie veel vrijheid en bent verantwoordelijk voor alle technische zaken die met een machine of constructie te maken heeft.

 

Je rapporteert dan ook wat je binnen machines tegenkomt, wanneer je onderhoud hebt gedaan en kunt een analyse maken wat er op korte termijn nodig is om de machines draaiende te houden.

Storingen voorkomen en snel verhelpen

Als er dan onverwacht toch een storing is weet je precies hoe je die moet verhelpen. Je hebt dan ook een brede technische kennis en denkt in oplossingen. Waardoor je in vrijwel iedere situatie precies weet hoe je een storing kunt verhelpen zodat de machine weer kan draaien. Wat voor ieder bedrijf en huishouden natuurlijk wenselijk is.

 

Ga jij de uitdaging aan? Wij hebben een geweldige vacature monteur in Zwolle. Waar je snel aan de slag kunt binnen een hecht team en er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen zijn. Leuk en uitdagend. Dat is precies wat binnen ons bedrijf past.